Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Сніг та піщана буря: Україна опинилась під владою двох стихій

0 коментарів 4428 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україну з двох боків накрили різні стихії. Зі сходу і півдня на кілька областей насунулась піщана буря. А захід країни вкрило снігом. Про ці два природні явища, що завітали в нашу країну у понеділок зранку, українці масово пишуть у соцмережах. Про це розповіли в One.ua, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Останніми днями українці діляться знімками та відео двох стихій, які зазвичай спостерігаються в різні пори року: на заході країни випав сніг, тоді як схід накрила піщана буря.

Сніг у Карпатах

Цієї ночі сніг вкрив Карпати, зокрема Івано-Франківщину та Закарпаття. Ще вчора в країну прийшли осінні дощі, але з настанням ночі в горах ртутний стовпчик опустився нижче нуля, і дощ змінився снігом. На ранок гірськолижний курорт Драгобрат уже опинився під сніговим покривом. Сніг також випав на Пожижевській полонині та біля гори Петрос.

Чорногірський гірничо-рятувальний пост повідомляє, що на горі Піп Іван температура опустилася до -5°C, і сніг не тане. Це означає, що осінь у високогір’ї вже поступається місцем зимі.

Сніг та піщана буря: Україна опинилась під владою двох стихій

Піщана буря на сході

Тим часом інша частина України бореться зі стихією іншого характеру — піщаною бурею, що охопила Луганську, Донецьку, Харківську, Дніпропетровську та Полтавську області. Жителі цих регіонів відзначають, що в повітрі висить пил, відчувається важкість і з’явився неприємний запах.

Піщана буря рухається до України з території Центральної Азії — Узбекистану, Казахстану і Туркменістану. Це явище також зачіпає частини Північної Африки та Євразії, що свідчить про глобальність проблеми.

Сніг та піщана буря: Україна опинилась під владою двох стихій
Фото : Український гідрометеорологічний центр

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x