Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Рідним загиблих воїнів з Ізмаїльщини вручили посмертні нагороди

0 коментарів 2808 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


20 вересня 2024 року сім’ям військовослужбовців Богдана Міхалакі і Сергія Криси, які героїчно загинули під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, передали посмертні державні нагороди. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську РВА.


У заході взяли участь очільник Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев та його заступниці Ірина Холостенко і Марина Деной, в.о. керівника апарату Ізмаїльської адміністрації Світлана Тіткова, міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко, голова Саф’янівської сільської ради Наталія Тодорова.

Рідним загиблих воїнів з Ізмаїльщини вручили посмертні нагороди

Богдан Міхалакі, солдат, стрілець-зенітник зенітного ракетного відділення зенітного ракетного взводу механізованого батальйону 28 механізованої бригади Оперативного Командування «Південь» Збройних Сил України народився 28 травня 1999 року. До війни працював в Федерації бодібілдингу та фітнесу Бессарабії, де його згадують як світлу, добру, чутливу людину. Мешканці Ізмаїла запам’ятали Богдана й як талановитого скрипаля. Майстерне виконання відомих композицій струнким високим хлопцем зачаровувало вуличних перехожих.

З початку російського вторгнення в Україну він проявив себе як активний волонтер і патріот. У січні 2023 року пішов до лав ЗСУ за контрактом, а в кінці квітня того ж року поблизу населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області отримав тяжкі уламкові поранення. Незважаючи на зусилля медиків 6 травня 2023 року його серце перестало битися.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України від 12 січня 2024 р. № 11/2024 солдат Богдан Міхалакі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню посмертно. Нагорода передана рідним Героя — батьку, Олександру Володимировичу та матері, Любові Вікторівні.

Рідним загиблих воїнів з Ізмаїльщини вручили посмертні нагороди

Рідним загиблих воїнів з Ізмаїльщини вручили посмертні нагороди
Сергій Криса, молодший сержант 110-ї окремої механізованої бригади імені Марка Безручка, народився 11 березня 1986 року в Кам’яних Потоках, там навчався. Згодом переїхав до Кременчука, де працював на різних підприємствах міста. Протягом 2014-2016 років брав участь у проведенні антитерористичної операції на сході України.
З перших днів війни, вже як досвідчений військовий, вдруге став на захист Батьківщини, самостійно прийшовши до військкомату. У серпні 2023 року під час розвідки під Авдіївкою він із побратимами потрапив в російську засідку, де майже всі загинули. Похований на Алеї слави Свіштовського кладовища міста Кременчука. Побратими про нього кажуть: «Хлопець був кмітливим, досвідченим, бойовим».
За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України від 22 березня 2024 р. № 166/2024 молодший сержант Сергій Криса нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню посмертно. Нагорода передана дружині Героя Вікторії Цимбалюк.

Рідним загиблих воїнів з Ізмаїльщини вручили посмертні нагороди

Присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України хвилиною мовчання.
Але завдяки тим, хто віддав найцінніше для того, щоб їх рідні й усі громадяни нашої держави могли жити у вільній і незалежній країні, життя продовжується, і після урочистої церемонії представники керівництва Ізмаїльського району тепло поспілкувалися з близькими загиблих воїнів, завіривши їх у всебічній підтримці з боку органів державної влади.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x