Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Придбання шкільного автобуса для Лиманської громади: розвиток інфраструктури чи привід для критики?

0 коментарів 4320 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Лиманській громаді на Білгород-Дністровщині рішення придбати новий шкільний автобус стало центром активного обговорення та навіть критики. Хоча це питання могло б стати приводом для гордості, адже громада продовжує інвестувати в розвиток освітньої інфраструктури, проте окремі “диванні” критики намагаються засуджувати ініціативу. Про це розповів на своїй сторінці сільський голова Василь Резніченко, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Лиманський сільський голова вирішив не залишати ці звинувачення без уваги та детально пояснив, як громада прийшла до рішення придбати новий шкільний транспорт, і чому це є необхідним кроком.

Він зазначив, що громада активно працює над впровадженням освітньої реформи. У зв’язку з цим було створено опорний навчальний заклад, що дало змогу громадам претендувати на програму державного фінансування для придбання шкільного транспорту.

Програма “Шкільний автобус” створена для того, щоб допомогти громадам із придбанням нового транспорту для підвозу школярів. Її фінансування відбувається на умовах співфінансування: частина коштів виділяється з місцевого бюджету, решта — з обласного або державного.

Випадок Лиманської громади не став винятком. На купівлю автобуса з місцевого бюджету було виділено 1 мільйон гривень, решту суми – понад 2 мільйони гривень – надає обласний бюджет. Загальна вартість нового шкільного автобуса складає понад 3 мільйони гривень.

«Наш шкільний автобус дуже старий, і ми ще навіть не встигли придбати новий, а тільки виділили кошти, і вже зіткнулися з масою критики, засудження та необґрунтованих звинувачень», ─ наголосив Василь Резніченко.

Незважаючи на те, що рішення про придбання автобуса виглядає цілком логічним і навіть необхідним, сільська влада зіткнулася з хвилею критики з боку окремих громадян. Серед основних претензій — недоцільність витрачання бюджетних коштів і сумніви щодо обґрунтованості такої великої суми на придбання транспорту.

Сільський голова Лиманської громади у своєму зверненні акцентував увагу на тому, що громадськість повинна усвідомити, що фінансування на умовах співфінансування є вигідним для громади. Значна частина коштів надходить з обласного бюджету, що знижує фінансове навантаження на місцевий бюджет. Такий підхід дозволяє значно полегшити тягар витрат, а головне — гарантувати школярам безпеку та комфорт під час їхньої дороги до школи.

У своєму зверненні сільський голова поставив логічне запитання до тих, хто засуджує рішення громади: що поганого у тому, що обласна адміністрація допомагає придбати шкільний автобус? Голова також наголосив, що такі ініціативи не тільки важливі, але й необхідні для розвитку громади.

«Постає питання до усіх незадоволених людей, які постійно засуджують роботу громади: що поганого ви бачите у тому, що обласна адміністрація допомагає нашій громаді придбати цей автобус?», ─ зазначив він.

Одним із важливих пунктів, на якому наголосив Лиманський сільський голова, є прозорість і відкритість діяльності місцевої влади. Голова підкреслив, що всі фінансові операції, у тому числі співфінансування програми “Шкільний автобус”, є публічними, і кожен може дізнатися, як витрачаються кошти громади.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x