Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Операція «Мотоцикліст» на Одещині: поліція підбила перші підсумки

0 коментарів 10719 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На дорогах Одещини з початку вересня 2024 року триває операція під умовною назвою «Мотоцикліст», метою якої є посилення профілактичних заходів щодо водіїв мототранспорту. Поліція активно працює над підвищенням безпеки на дорогах регіону, особливо стосовно мопедів, скутерів та мотоциклів. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Протягом цього часу було складено понад 800 адміністративних матеріалів відносно порушників дорожнього руху, серед яких понад 60 стосувалися неповнолітніх.

Заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Олександр Яценко пояснив, що мототранспорт, попри свою популярність серед громадян через доступність та мобільність, є надзвичайно небезпечним при недотриманні правил дорожнього руху. Найбільш поширені порушення серед водіїв двоколісних транспортних засобів включають ігнорування правил маневрування, недотримання дистанції, перевищення швидкості та водіння у стані сп’яніння.

«Мопеди, скутери, мотоцикли користуються попитом у громадян через свою доступність, мобільність у заторах, комфортність у теплий сезон. Але водночас ці види транспорту є найнебезпечнішими для керманичів, які не дотримуються правил дорожнього руху. Найчастіше ми фіксуємо ігноруванням водіями двоколісників правил маневрування, проїзду перехресть, недотримання дистанції, перевищення дозволеної швидкості руху. Чимало випадків водіння у стані сп’яніння, без шоломів та водійського посвідчення», ─ наголосив він.

З початку вересня поліцейські склали 866 адміністративних протоколів щодо водіїв мототранспорту, зокрема:

  • 85 випадків керування в стані алкогольного сп’яніння;
  • 233 випадки керування транспортом без права на це;
  • 168 випадків керування незареєстрованим транспортом;
  • 188 порушень правил користування мотошоломами.

Окрему увагу приділяють правопорушенням з боку неповнолітніх водіїв. За цей період було складено 66 адміністративних протоколів щодо підлітків, серед яких 6 випадків стосувалися водіння у стані сп’яніння. Поліція закликає дорослих бути відповідальними й не дозволяти неповнолітнім керувати транспортними засобами без відповідного дозволу та посвідчення водія.

За час проведення операції «Мотоцикліст» сталося 16 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв двоколісних транспортних засобів, дві з яких мали летальні наслідки. Це підкреслює важливість дотримання правил дорожнього руху, адже навіть незначні порушення можуть мати серйозні наслідки.

Нагадаємо, вчора вночі одна з таких аварій з летальним випадком сталась на трасі Одеса-Рені.

Майор Олександр Яценко закликав громадян дотримуватися правил і наголосив на необхідності уважного ставлення до безпеки на дорогах, щоб не наражати на небезпеку ні себе, ні оточуючих.

У поліції також підкреслили, що керувати мотоциклами та мопедами дозволено лише особам, які досягли 16-річного віку, пройшли відповідне навчання та отримали посвідчення водія категорій А або А1.

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x