Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На обліку взагалі немає чоловіків: кадровий голод у Рені посилюється

0 коментарів 14283 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У місті Рені відчувається гострий дефіцит кваліфікованих кадрів. Про це кореспондентці “Бессарабії INFORM” розказав начальник Ренійського відділу Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості Анатолій Рошка.


За його словами, до війни на обліку перебувало в різний час до 500 осіб, а зараз лише близько 50 жінок та жодного чоловіка.

На обліку взагалі немає чоловіків: кадровий голод у Рені посилюється

“Ось така сумна статистика. Вакансій багато. А знайти кваліфікованого фахівця практично неможливо. Потрібні слюсарі, електрогазозварники, водії, продавці, електрики, інженери, лікарі, капітани, матроси”, – розповідає наш співпрозмовник.

За його словами, останнім часом співробітники Центру багато працюють з ренійськими роботодавцями, намагаються допомогти швидко заповнити численні вакансії, адже відсутність фахівців негативно відбивається на роботі підприємства, призводить до збитків.

“От, наприклад, нещодавно ми зустрічалися з  начальником Ренійської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Сергієм Володимировичем Гусаковим. Ознайомив його з активними програмами зайнятості: надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю; надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні; надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця; надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних”, – зазначив Анатолій Рошка.

Також керівник нагадав про переваги пошуку роботи через Центр зайнятості.

“Для тих шукачів роботи, яким виповнилося 45 років, та є не менше 15-ти років страхового стажу, держава надає ваучер на освіту вартістю 30200 грн. Таким чином людина може перекваліфікуватися у разі втрати роботи. Також можна отримати грант на створення або розвиток власного бізнесу через «Дію» задля підтримки бізнесу і створення нових робочих місць. У Ренійській громаді є підприємці, які вже скористалися цією можливістю. Наприклад, Андрій Брицько, який виготовляє меблі на замовлення”, – пояснив він.

Працівники центру також допомагають роботодавцям краще оформлювати оголошення про вакансію, щоб зацікавити потенційних кваліфікованих працівників, адже люди навчилися цінувати свою працю, готові працювати за гідну зарплату.

“Щоб зробити вакансію більш привабливою, важливо вказувати не лише розмір заробітної плати, а й оплату за вислугу років, виплату премії, бонусів та наявність інших заохочувальних виплат. Це може прискорити заповнення вакансій і зменшення збитків на підприємстві”, — рекомендує Анатолій Рошка.

З метою надання допомоги в пошуках роботи більшій кількості жителів громади Ренійський центр зайнятості проводить виїзні зустрічі по селах, відразу оформлюючи документи з постановки на облік безробітних. Не забувають тут і про молоде покоління, беруть участь в профорієнтаційних заходах, щоб молоді люди навчалися, а потім поверталися в рідне місто, адже роботи зараз вистачить усім.

Нагадаємо, раніше “БІ” повідомляла про кадрову проблему на основі аналізу вакансій Державного центру зайнятості.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x