Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Любителі “швидкого” заробітку з Ізмаїльщини отримали вироки: як суд покарав шахраїв

0 коментарів 9666 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Двоє жителів Ізмаїльського району отримали обвинувальні вироки суду за шахрайства. Правопорушники обіцяли потерпілим надання послуг, за які брали гроші, а потім зникали. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції.


38-річний житель Ізмаїла пообіцяв голові ОСББ встановити ролети на парковку біля будинку, взяв гроші і зник. Жінка після невдалих спроб самотужки розшукати робітника звернулась до поліції із повідомленням, що стала жертвою шахрая.

Поліцейські встановили, що вона повірила самозванцю, бо свого часу наймала його виконувати в їхній новобудові ремонтні роботи, які він довів до кінця. Коли ОСББ потрібно було встановити ворота на парковку, чоловік видав себе за працівника спеціалізованої фірми і запропонував свої послуги.

Жінка віддала «майстру» 42 тисячі гривень, які були зібрані з мешканців багатоповерхівки. Чоловік пообіцяв якнайшвидше виконати роботу, але зник. Поліцейські встановили та розшукали зловмисника. Чоловік зізнався, що не має відношення до фірми, представником якої назвався, і не збирався встановлювати ворота. Йому просто терміново потрібні були гроші.

А 32-річний житель Саф’янівської громади розмістив на одній із платформ онлайн-оголошень об’яву, що в центрі Львова здає в оренду однокімнатну квартиру, якої насправді не мав. У дописі зловмисник прикріпив фото оселі, які взяв з аналогічних оголошень у мережі, і свій номер телефону для зворотного зв’язку. На повідомлення відгукнулась молода львів’янка, яку чоловік вмовив скинути йому на картку завдаток у сумі 3200 гривень, після чого перестав виходити з нею на зв’язок, а оголошення видалив.

За листуванням з аферистом, яке потерпіла зберегла, місцеві правоохоронці з’ясували, що фігурант знаходиться на Одещині, і передали розпочату справу тамтешнім колегам. Правоохоронці Ізмаїльського районного відділу поліції розшукали шахрая і в якості речових доказів вилучили у нього мобільний телефон, з якого здійснювався зв’язок з потерпілою.

Обом “підприємливим” чоловікам висунули обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, що передбачено частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти поліцейські скерували до суду, яким було винесено вироки шахраям.

«Майстру зі встановлення ролетів» – у вигляді пробаційного нагляду строком на два роки. Він повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, узгоджувати виїзд за кордон. А «орендодавцю квартири» – у вигляді двохсот годин громадських робіт.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x