Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Україні розширено перелік тих, хто матиме відстрочку від мобілізації

0 коментарів 20250 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада проголосувала за відстрочку від мобілізації військовозобов’язаних, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли безвісти на війні. Про це розповіли в УНІАН, повідомляє “Бессарабія INFORM“.


Таку інформацію оприлюднив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram. Він деталізував, що Рада підтримала одразу в цілому законопроєкт №11391 щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації для військовозобов’язаних чиї близькі родичі, зокрема повнорідний, неповнорідний брат чи сестра, загинули або зникли безвісти під час участі у бойових діях під час дії воєнного стану.

Законопроєкт підтримали 310 народних депутатів.

“Рада підтримала одразу в цілому #11391 щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації для військовозобов’язаних чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях під час дії воєнного стану. ЗА в цілому – 310”, – повідомив Я.Железняк.

В Україні розширено перелік тих, хто матиме відстрочку від мобілізації
Скрин з ТГ-каналу Ярослава Железняка

Мобілізація в Україні

Відповідно до законодаавства України, повнорідними є брати та сестри, які мають спільних батьків, а неповнорідними є брати та сестри, які мають спільну матір або батька.

На сьогодні законодавством передбачено, що таку відстрочку від призову мають повнорідні брати, тобто рідні брати по матері та батькові. Ухваленим законом передбачена відстрочка для тих чоловіків, в яких під час АТО чи повномасштабного вторгнення РФ загинули або зникли безвісти рідні по матері чи батькові брат або сестра.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x