Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині знизилася захворюваність на гострі кишкові інфекції: які хвороби виявили у Бессарабії

0 коментарів 10287 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За даними моніторингу, захворюваність на гострі кишкові інфекції в області знизилася на 14,1% порівняно з попереднім тижнем, завдяки зниженню серед дітей на 27,4%. Водночас серед дорослих спостерігалося зростання на 12,8%. Діти складали 57% хворих, найбільш уражена вікова група – 1-4 роки (31,4%). Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”,  посилаючись на Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.


За даними фахівців, 37,5% хворих пов’язували захворювання з вживанням готових домашніх страв, 16,1% – з немитими ягодами, овочами та фруктами, 7,2% – з баштанними культурами. Інші причини: молочні та м’ясні продукти (по 6,4%), порушення гігієни (5,3%), купання в морі (5,3%), вживання яєць (4,6%), рибної продукції (3,6%), морепродуктів (2,6%).

Вірусні гепатити та інші повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадично. На тижні зареєстровано 9 випадків підозри на кір, підтверджено 7.

Також зареєстровано 6 випадків підозри на кашлюк (на попередньому тижні – 14): Одеський район – 4, Білгород-Дністровський та Ізмаїльський – по одному.

Укуси тваринами отримали 57 осіб, що в 1,5 рази нижче попереднього тижня (83). Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Крім того, за тиждень досліджено 94 проби на циркуляцію холерного вібріону в об’єктах довкілля (морська вода – 18, прісна – 23, стічні води інфекційних стаціонарів – 50, баластні води – 3). Холерний вібріон не виділено.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x