Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Людина честі та слова: в Ізмаїлі зупинилося серце колишнього помічника мера та відомого будівельника

0 коментарів 86832 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Пішов з життя відомий в Ізмаїлі будівельник – Віль Васильович Горкун. Містяни знали його як члена виконавчого комітету, помічника міського голови та заступника керівника приватного підприємства “Роднік”. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на мера Ізмаїла Андрія Абрамченка. 


За словами Андрія Абрамченка, Віль Васильович мріяв пов’язати свою долю з військово-морським флотом, весь свій вільний час присвячував водним видам спорту – плаванню, веслуванню, вітрильному спорту та став срібним призером з веслування на байдарках на республіканській першості у складі збірної Херсонської області.

Доля та порада друга привели Віля Горкуна до Одеського гідротехнічного інституту, а по закінченні вишу – у будівництво: 1961 року він розпочав роботу в Сибіру у будівельній організації, підпорядкованій міністерству оборони, а через три роки продовжив роботу в Одесі у системі «Головчорноморбуд».

До Ізмаїлу Віль Васильович приїхав 1966 року. Працював у ПМК-70 на посаді головного інженера від першої половини 1970-х до останнього дня існування цієї організації у 1997 році.

Крім того, Віль Васильович очолював організацію, яка будувала завод хімволокна, а на початку 1980-х років був направлений в Лівію, де як головний інженер радянського будівельно-монтажного управління взяв участь в реалізації унікального на той час проєкту та за успішне виконання завдання був удостоєний ордена Дружби народів.

“В його біографії будівельника – десятки знакових об’єктів нашого міста: заводи «Еталон» та целюлозно-картонний, будівлі Ізмаїльського університету, центральної дитячої бібліотеки та музичної школи на пр. Миру, комплекс гімназії №9 та інші. Людина честі та слова, він був вимогливий до себе, відданий своїй справі та Ізмаїлу. Ми завжди будемо вдячні йому за це! Від імені Ізмаїльської міської ради та її виконавчого комітету висловлюю щирі співчуття родині Віля Васильовича Горкуна”, – зазначив Андрій Абрамченко.

Прощання з Вілєм Васильовичем Горкуном відбудеться в понеділок, 19 серпня, о 10.00 за адресою: вул. Коцюбинського, 128.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x