Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Грошові виплати, тверде паливо, квартири та місця пам’яті – стало відомо як в Арцизі допомагають сім’ям ветеранів

0 коментарів 11016 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минулого тижня в стінах Арцизької міської ради відбулася зустріч представників влади з родинами загиблих воїнів, безвісти зниклих та тих, хто перебуває у полоні. На події були підняті одразу декілька важливих питань, зокрема про чинні програми підтримки родичів військовослужбовців, забезпечення житлом та вирішення земельних питань. Окремо обговорили проєкти Алеї Слави, Алеї Сакур та ветеранського простору. Докладніше розповість “Бессарабія INFORM”.


Насамперед на зустрічі присутнім представили спеціалістку по роботі з ветеранами та їхніми родинами – Світланою Кушнір, яка вже розпочала свою роботу у відділі соціального захисту населення. Учасникам повідомили, що, звернувшись до неї, можна заручитися  підтримкою та допомогою, а також розв’язати проблемні питання.

Разом з тим родичі військовослужбовців були ознайомлені з чотирма програмами підтримки сімей ветеранів, які діють в Арцизькій громаді, а саме: одноразова допомога на поховання у розмірі 20 тис. грн; одноразова допомога сім’ям загиблого у розмірі 50 тис. грн, яка рівними частинами розподіляється між всіма членами 1 ступеня споріднення; щорічні програми матеріальної допомоги дітям загиблого (10 тис. грн на кожну дитину) та компенсація послуг водопостачання у розмірі 1 тис.грн. Також в громаді діє програма забезпечення дровами. Наразі збираються заявки щодо постачання твердого палива. Планується до початку паливного сезону забезпечити всі сім’ї військових, які мають потребу, дровами по 2 кубометри кожній родині.

З приводу земельних питань та забезпечення житлом в ході зустрічі зазначили, що програмою підтримки родин військових Арцизька міська рада передбачила виділення кожному захиснику громади земельну ділянку. Але, оскільки земельні реєстри у воєнний час закриті, поки рада лише збирає базу даних військових, а також членів родин військових, які не мають земельної ділянки. Також військові, у яких відсутнє житло або недостатня житлова площа, повинні стати на квартирний облік, аби у міській раді могли підтримати їх або допомогти отримати підтримку від держави. З приводу цього питання голова Арцизької міської ради Сергій Парпуланський надав коментар власній кореспондентці “Бессарабії INFORM”:

“Оскільки найближчим часом новобудов в місті не планується та бюджет громади не спроможний масово закуповувати квартири, а забезпечити житлом наших воїнів ми маємо, тому просування цієї черги планується шляхом судових процесів по тим помешканням, які давно не використовуються, занедбані та не приватизовані. Таких в місті маємо вісімдесят. Також ми будемо брати участь і в державній програмі з забезпечення житлом”.

Окрему увагу приділили кільком проєктам, які невдовзі мають з’явитися в громаді для вшануванн

Як розповідала “БІ” раніше, дружина одного із загиблих воїнів Сергія Нурісламова, який проживав в Арцизі, звернулася до міської ради з ініціативою висадити алею магнолій або сакур в мікрорайоні на початку алеї Кохання. Місце дружина загиблого пропонувала саме там, тому що її чоловік, проживаючи в Арцизі, дуже часто любив там гуляти з родиною, але під час загальних обговорювань прийшли до згоди Алею сакур розташувати при в’їзді до мікрорайону (ділянка між заправкою та ринком). За пропозиціями родин воїнів на цій алеї облаштується тимчасові місця пам’яті загиблих Героїв, оскільки проєкт Алеї Слави про який “БІ” розповідала раніше коштуватиме громаді майже три мільйони гривень та бюджет громади не “потягне” цей проєкт. Громада не відмовляється від проєкту та активно шукає інвестора, але поки місце скорботи поєднають с алеєю пам’яті. Реалізацію цього проєкту заплановано вже цієї осені.

Грошові виплати, тверде паливо, квартири та місця пам'яті - стало відомо як в Арцизі допомагають сім'ям ветеранів

Грошові виплати, тверде паливо, квартири та місця пам'яті - стало відомо як в Арцизі допомагають сім'ям ветеранів

Грошові виплати, тверде паливо, квартири та місця пам'яті - стало відомо як в Арцизі допомагають сім'ям ветеранів

Грошові виплати, тверде паливо, квартири та місця пам'яті - стало відомо як в Арцизі допомагають сім'ям ветеранів

Грошові виплати, тверде паливо, квартири та місця пам'яті - стало відомо як в Арцизі допомагають сім'ям ветеранів

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x