Дякуємо, що читаєте нас українською💪

22-річному ізмаїльцю, який продавав бойові гранати, “світить” до семи років тюрми

1 коментар 11313 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо 22-річного ізмаїльця, який вдома зберігав осколкові гранати. Правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на територіальне управління поліції.


Нагадаємо, чоловіка затримали на початку червня цього року. На одній із вулиць міста він продав малознайомому чоловіку заборонений «товар» за п’ять тисяч гривень.

У якості речових доказів правоохоронці вилучили з незаконного обігу корпуси гранат та запали до них, які скерували на експертизу, а також кошти, отримані зловмисником у протиправний спосіб.

За висновками експертів, два корпуси з двома запалами в сукупності утворюють дві ручні осколкові гранати РГД-5, які належать до бойових припасів та придатні до вибуху.

«На час досудового розслідування суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Ми зібрали достатньо доказів і під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули чоловіку обвинувачення у придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду», – повідомив начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

У поліції нагадали, що особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, згідно з частиною 3 статті 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Нестор
Нестор
1 месяц назад

измаильчанину

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x