У Ренійській громаді побудують потужний завод з відновлюваного водню

0 коментарів 19710 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Ренійській громаді Ізмаїльського району столична компанія «Водень України» побудує потужний водневий завод. Про це кореспондентці «Бессарабії INFORM» розповів заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Дмитро Радулов.


За інформацією пресслужби компанії, сьогодні, 1 липня, команда «Водню України» прибула на місце розташування майбутнього водневого заводу та розпочинає необхідні вишукувальні роботи для підготовки земельної ділянки до будівництва.

Очікується, що новий завод відіграватиме ключову роль у стратегії зеленої енергетики країни, сприяючи скороченню викидів вуглецю та просуванню чистої енергії. Вишукувальні роботи забезпечать підготовку ділянки та допоможуть у точному плануванні та будівництві водневої інфраструктури.

У Ренійській громаді побудують потужний завод з відновлюваного водню

«Ми дуже раді бути в Одеській області та закладати фундамент для нашого інноваційного проєкту. Виробництво водню має величезний потенціал для України, і цей завод відіграватиме ключову роль у досягненні цілей нашої країни щодо чистої енергії, безпеки та незалежності», – підкреслив генеральний директор «Водень України» Ярослав Криль.

Одеську область обрали через її стратегічне розташування та потенціал стати центром зеленої енергетики в Україні. Водневий завод має створити численні робочі місця та стимулюватиме економічне зростання в регіоні.

Нагадаємо, що Велика Британія почала реалізацію тринадцяти інноваційних проєктів в енергетиці України, виділивши 16 млн фунтів стерлінгів (20,15 мільйонів доларів) у рамках програми InnovateUkraine. У рамках конкурсу Innovate Ukraine дві компанії «Водень України» та «AB5 Consulting» отримали грант від МЗС Великої Британії на реалізацію проєкту H2U з виробництва відновлюваного водню в Одеській області.

Проєкт H2U передбачає будівництво заводу з відновлюваного водню потужністю 100 МВт для виробництва «зеленої» енергії та водню з метою забезпечення внутрішніх потреб та експорту до ЄС.

Окрім того, проєкт передбачає будівництво сонячної та вітрової електростанцій потужністю 120 МВт і 80 МВт відповідно, а також оцінку можливості підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одеської області.

Такий підхід забезпечує надійне енергопостачання, здатне протистояти зовнішнім перебоям.

Цей грант підкреслює важливість проєкту для просування інновацій та сталого розвитку в українському енергетичному секторі. Інноваційний підхід проєкту полягає у використанні відновлюваних джерел для виробництва «зеленого» водню – чистого та універсального енергоносія.

Розглядається можливість підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одещини для забезпечення надійного енергопостачання. Це революційний проєкт для України у сфері сталої енергетики.

У рамках гранту буде проведено техніко-економічне обґрунтування під керівництвом «AB5 Consulting» та «Водень України» для подальшої реалізації проєкту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x