Саратська громада у скорботі: на 67-му році життя зупинилося серце Заслуженого тренера України Василя Златова

0 коментарів 11961 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Саратська громада у скорботі. На 67-му році життя перестало битись серце Заслуженого тренера України, судді національної категорії, тренера-викладача з вільної боротьби Саратської ДЮСШ – Василя Георгійовича Златова. Про це, посилаючись на громаду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Василь Георгійович народився 5 жовтня 1956 року в с.Зоря Саратського району Одеської області. У 1963 році почав навчання у Зорянській середній школі, яку закінчив у 1974 році. У тому ж році вступив на навчання у Молдавський республіканський технікум фізичної культури м.Кишинів. З 1976 по 1978 рік проходив військову строкову службу в армії. У 1979 році закінчив навчання в технікумі й в серпні того ж року був прийнятий на посаду тренера-викладача з вільної боротьби Саратської ДЮСШ. З 1982 року – старший тренер ДЮСШ, з 1986 – старший тренер юнацької та молодіжної команд Одеської області, з 1996 по 1997 – старший тренер кадетів України. На Чемпіонаті світу у Делі (Індія) його вихованці посіли 6 місце, а у Тегерані (Іран) – ІІІ загальнокомандне місце!

«Пішов з життя великий тренер, який лишив після себе добре ім’я і гідне покоління професійних спортсменів, що продовжують його справу», ─ з сумом зауважують у громаді.

Під час роботи в Саратській дитячо-юнацькій спортивній школі Василь Георгійович підготував плеяди майстрів спорту СРСР, майстрів спорту України, призерів Чемпіонатів світу та Європи, а також Чемпіона Дефлімпійських ігор в Бразилії Червоненка Анатолія.

До того ж, його вихованці впродовж багатьох років входили до складу національної збірної України. Син Василя Георгійовича – Георгій – борець, Майстер спорту України, призер України, чотирикратний Чемпіон та призер чемпіонатів Болгарії, член збірної Болгарії, а донька – Анна – Чемпіонка України серед дівчат (2005 р.)

У 1992 році Василю Златову була присвоєна вища категорія, а в серпні 2020 року за підготовку майстрів вищого класу йому присвоїли звання ─ Заслужений тренер України.

«Василь Георгійович був щирою, доброю, позитивною людиною, користувався повагою та авторитетом земляків, колег і всіх, хто його знав. Від усієї Саратської громади та земляків-зорянців висловлюємо щирі співчуття родині й друзям з цією непоправною втратою. Світлий спомин про Василя Георгійовича назавжди залишиться у наших серцях та житиме у його вихованцях, яким він віддав частинку своєї душі, адже спорт для нього і був самим життям…», ─ висловили співчуття у громаді.

Саратська громада у скорботі: на 67-му році життя зупинилося серце Заслуженого тренера України Василя Златова

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x