Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині судитимуть спільників, які привласнили понад гектар землі біля Дунаю

0 коментарів 37179 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Підприємця та його спільника судитимуть за привласнення більше гектара державних земель біля Дунаю Правопорушники планували на цих землях розширити свій бізнес. Керівнику загрожує позбавлення, а підлеглому – обмеження волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції.


За даними правоохоронців, директор та технічний директор комунального підприємства з ремонту і технічного обслуговування суден та човнів, а також перевалки зернових, в період з 2016 по 2023 роки привласнили три суміжні земельні ділянки біля річки Дунай в Ізмаїльському районі для розширення бізнесу.

Не маючи юридичних підстав для користування землями на узбережжі водойми, розташованими поряд з плав-краном та понтоном, що використовуються підприємством у господарській діяльності, фігуранти для розвитку бізнесу почали самовільно займати їх і будувати на них нежитлові будівлі.

“Споруди зловмисники оформляли, як зведені нібито ще до 1992 року. За діючим законодавством, якщо об’єкт був збудований до вказаного терміну, його реєстрація визнається законною, відтак дає правові підстави безкоштовно передавати у власність земельну ділянку, на якій він розташований. У такий спосіб були привласнені три наділи площею 0,63; 0,2919 та 0,375 га і об’єднані в один площею 1,2969 га. А з метою остаточної легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, директор взяв землю в оренду на 49 років”, – йдеться у повідомленні.

Своїми діями зловмисники завдали територіальній громаді в особі Саф’янівської сільської ради майнову шкоду на загальну суму 170 тисяч гривень.

Фігурантам висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України, тобто у самовільному будівництві будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зокрема вчиненому повторно. А директору, окрім цього, ще й за ч. 1 ст. 209 ККУ, тобто у набутті права на майно щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі вчинення правочину з таким майном, що вчинені особою, яка знала, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом, зокрема вчинене повторно. На землі накладено арешт. Обвинувальні акти скеровані до суду.

Керівникові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

А його спільнику – штраф від 17000 до 68000 або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x