Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Як організувати зберігання в холодильнику

0 коментарів 11799 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Впорядкований холодильник — це не лише естетичне задоволення. Правильно організувавши зберігання, ти зможеш легко знаходити потрібні інгредієнти, використовувати продукти до закінчення їх терміну придатності та уникати зайвих покупок. Ось декілька порад, які допоможуть тобі в цьому. 


Розподіли продукти за категоріями

Згрупувавши продукти в такий спосіб, ти заощадиш час на пошуки потрібного інгредієнта на полицях. Існує декілька способів групування. Наприклад, можна об’єднати різні види мʼяса, сира, овочів та фруктів. Або ж створити категорії «Для сніданку», «Для обіду», «Для вечері» тощо. І не забувай, що готові та сирі продукти треба зберігати окремо один від одного. Протестуй різні варіанти їх розподілення за категоріями — так ти зможеш знайти найзручніший для тебе спосіб.

Підпиши полиці

Промаркуй відділення холодильника, щоб простіше орієнтуватись у ньому. При розподілі на категорії його вміст буде виглядати охайніше, а в сімʼї зʼявиться дуже корисна звичка складати все на свої місця.

Використовуй продукти за принципом: що перше куплене, з того насамперед і варто готувати 

Цей принцип допоможе тобі використовувати продукти до закінчення їх терміну придатності. Розташовуй нові продукти позаду тих, які вже зберігаються в холодильнику. Так ти спершу використаєш ті, у яких термін придатності добігає кінця раніше. Це особливо доречно для продуктів, які швидко псуються (наприклад, йогурт). За таким же принципом можна зберігати овочі та фрукти. І тоді ситуацій, коли в дальньому кутку вже проросла забута тобою картопля, не буде. 

Використовуй прозорі контейнери

Зберігай продукти в прозорих ємностях. Так ти будеш бачити, що в тебе ще є в холодильнику, і не забудеш про приготовану декілька днів тому гречку чи суп. Крім того, при використанні прозорих лотків іншим членам сімʼї теж буде простіше орієнтуватись у тому, що зберігається в холодильнику. 

Як вибрати харчові контейнери 

Контейнери для зберігання продуктів — це чудове рішення для організації простору в холодильнику й на кухні загалом. Вибираючи їх, варто врахувати форму, розміри та матеріал.

Як організувати зберігання в холодильнику

Прямокутні або квадратні ємності економлять місце в холодильнику чи шафі та допомагають максимально ефективно використовувати простір. А круглі зручніші для зберігання супів чи каш. Краще вибирати лотки з кришками — вони захищають продукти від обвітрювання. Крім того, їх можна використовувати не тільки для зберігання, а й для транспортування: брати з собою їжу на роботу, відпочинок тощо. Також завдяки кришкам контейнери можна складати один на одного, додатково економлячи місце на поличках. Але при покупці не забудь впевнитись, що кришка щільно прилягає до корпуса.

Розмір вибирай відповідно до своїх потреб. Виробники пропонують як маленькі ємності 0,3 л, так і великі обʼємом 3 л і більше. Враховуй, що в контейнер місткістю 1 л можна щільно скласти приблизно 1 кг їжі. Зручно купляти набори різного розміру — так ти зможеш для кожної страви підібрати оптимальну ємність.

Найчастіше контейнери виготовляють зі скла, пластику та силікону. Отже, їхні плюси та мінуси:

  1. Скляні ємності екологічні та довговічні, проте важкі та крихкі, можуть пошкодитись від різких перепадів температури. 
  2. Пластикові легші, міцніші та дешевші, однак здатні вбирати запахи. У таких ємностях не варто довго зберігати мʼясо та рибу. Купляючи вироби з пластику, потрібно впевнитись в тому, що їх можна нагрівати, адже деякі матеріали виділяють шкідливі речовини при впливі високих температур. А ось для зберігання в морозилці вони чудово підійдуть, бо витримують охолодження до -40 °C. 
  3. Силіконові контейнери безпечні як для нагрівання в мікрохвильовій печі, так і для замороження. Вони легкі та довговічні.

Якісні харчові контейнери допоможуть тобі навести лад у своєму холодильнику, а головне — зберегти свіжість та смак їжі. Замовляй товари в Аврорі з безкоштовною доставкою в магазини або скористайся послугами «Нової Пошти» чи Ipost.

Коментарі закриті.