В Кілії шукають рішення, аби зберегти офлайн-роботу шкіл та дитсадочків

0 коментарів 11394 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії з початку повномасштабного вторгнення росії була відновлена робота майже усіх закладів освіти. У більшості випадків школи та дитячі садочки, де це було можливо, забезпечили найпростішими укриттями за принципом “двох стін”. Проте нещодавно до Кодексу цивільного захисту були прийняті зміни, згідно з якими такий варіант перебування освітян та дітей під час повітряної тривоги заборонили, тож перед населенням Кілійської громади нависла загроза переходу з 1 вересня на онлайн-навчання. За словами голови Кілійської громади Вячеслава Чернявського, наразі робиться усе можливе, аби діти ходили до навчальних закладів, – передає “Бессарабія INFORM”. 


Як ми повідомляли раніше в інтерв’ю з головою Кілійської громади, донедавна основною задачею влади – було відкриття чотирьох закладів, які не працювали через неможливість облаштування найпростіших укриттів. Для них планували закупити модульні укриття, які наразі вже теж, на жаль, заборонені – тендери зірвалися.

Як зазначив Вячеслав Чернявський, вчора, 24 червня, з цього приводу було скликано нараду, де шукали усі можливі шляхи для облаштування споруд цивільного захисту в закладах освіти громади, аби з 1 вересня діти все ж мали можливість навчатися за очною формою.

За наслідками очільник ТГ дав доручення терміново розпочати роботу щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації.
“Незважаючи на те, що необхідного фінансового ресурсу для будівництва бомбосховищ в бюджеті громади немає, ми будемо спрямовувати нашу проєктну документацію до всіх інституцій та клопотати щодо виділення необхідного фінансування з бюджетів різних рівнів (орієнтовна вартість будівництва укриття – від 15 млн грн, в залежності від його розмірів). Та ми не будемо тільки чекати на виділення фінансування. Вже наразі у всіх закладах освіти триває пошук альтернативних варіантів, відповідно до вимог законодавства України. На наступному тижні запланував особисто перевірити усі імовірні локації для облаштування укриттів. Тож шукаємо усі можливості для організації освітнього процесу для наших дітей за очним форматом”, – повідомив мер.
Зазначимо, через високий рівень грунтових вод, на території Кілійської громади майже немає повноцінних підвалів і, тим паче, бомбосховищ – їх майже не будували.

Детальніше за цією темою, читайте в інтерв’ю з Кілійським міським головою.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x