Суддя з Болградщини постане перед судом за корупційний злочин

0 коментарів 16956 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині судитимуть служителя Феміди Болградського районного суду, якого викрили на корупційному злочині. 25 червня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт. Про це, посилаючись на спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Нагадаємо, суддю в лютому поточного року викрили на одержанні 4 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Під час досудового розслідування встановлено, що той отримав кошти для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Проте передавати грошові кошти він не планував, а розпорядився ними на власний розсуд.

9 лютого поточного року йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України. 19 лютого, за клопотанням керівника САП, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення робочих обов’язків.

5 квітня 2024 року за клопотанням керівника САП Вища рада правосуддя ще на два місяці продовжила тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя

Максимальне покарання, яка передбачає санкція вищезазначених статей,  ─ позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x