Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Річну броню від мобілізації отримають працівники агросфери: деталі

0 коментарів 15822 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В першу чергу, таке рішення було прийнято, щоб створити умови для безпечного збору врожаю. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на виступ в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького під час “Black Sea Security Forum”.


Як зазначив Висоцький, задля безпечної діяльності аграріїв у відомстві ухвалили декілька рішень щодо мобілізації. Перше — це автоматично пролонговані чинні бронювання на три місяці без необхідності подавання жодного пакета документів. Друге — подальше бронювання буде надаватись на 12 місяців, до цього було шість. Третє, по певних професіях, наприклад, трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, при цьому отримуючи погодження від військових.

Загальна норма бронювання, за словами міністра, становить до 50%, але для низки спеціальностей (трактористи, агрономи, ветеринари) можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення заброньованих працівників.

До речі, у червні Кабінет міністрів продовжив ще на два місяці відстрочку від призову, яку видають за рішенням Міністерства економіки. Також уряд дозволив бронювати до 100% працівників підприємств оборонно-промислового комплексу та енергетики.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x