Перевищення норми у 651 раз: декілька атак ворога на Одещину “коштували” екології майже 180 мільйонів гривень

0 коментарів 28107 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Унаслідок ворожої атаки на Одещину 1 травня значно постраждала інфраструктура та логістичний комплекс. До цього, 19 квітня, ворог завдав удару по припортовій інфраструктурі. Це завдало катастрофічних збитків, як майну, так і екології. Про це, із посиланням на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Внаслідок квітневого обстрілу виникло загоряння виробничих споруд загальною площею 4300 квадратних метрів. До атмосферного повітря потрапила 341 тонна діоксиду вуглецю. Крім того, було забруднено земельну ділянку площею понад 12 тисяч квадратних метрів, а за результатами лабораторних досліджень виявлено перевищення органічних речовин у пробах в 651 раз.

Державними інспекторами здійснений розрахунок шкоди, завданої довкіллю. Це понад 175 мільйонів гривень!

Через обстріли 1 травня горіли виробничі цехи та споруди, а загальна площа пожеж склала 13 тисяч квадратних метрів.

До атмосферного повітря потрапило понад тисячу тонн діоксиду вуглецю. Сума шкоди, яка була завдана довкіллю, більше трьох мільйонів гривень.

“Важко уявити, скільки часу потрібно на очищення та відновлення наших земель, водних ресурсів та повітря. Проте зрозуміло вже зараз – наслідки цієї війни кожен українець відчуватиме на собі дуже тривалий час”,  – бідкаються екологи.

Перевищення норми у 651 раз: декілька атак ворога на Одещину "коштували" екології майже 180 мільйонів гривень

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x