Мешканців Одещини попереджають про шторм космічної погоди

0 коментарів 42471 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У п’ятницю, 10 травня, розпочалась екстремальна геомагнітна буря G5. Під час неї на Сонці відбувся найсильніший сонячний спалах на даний момент і другий сильний сонячний спалах поточного сонячного циклу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головний центр спеціального контролю.


Як повідомили фахівці, сонячний спалах X5,8 запустив ще один викид корональної маси, імовірно спрямований на Землю. Тому на землян чекає ще пара днів штормової космічної погоди.

Сьогодні, 12 травня, знову можлива геомагнітна буря класу G5. Особлива увага – до енергетичних систем і зв’язку, на які буря може спричинити вплив.

Трошки даних: У цьому році моніторинг та аналіз космічної погоди здійснюється переважно державними установами та науковими організаціями. Двома основними постачальниками інформації є Національне управління океанічних і атмосферних досліджень у США та Європейське космічне агентство. Ці організації керують даними з різних джерел, які включають супутникові спостереження та наземні обсерваторії, щоб створити комплексну картину сонячної активності.

Крім того, ці організації часто використовують емпіричні моделі прогнозування, які базуються на історичних даних. Ці моделі допомагають виявити закономірності та кореляції в явищах космічної погоди, які потім можуть бути використані для прогнозування майбутніх подій. Однак ця інформація не завжди є точною або актуальною, що значно знижує релевантність і ефективність прогнозування. Особливо це помітно сьогодні, коли наше Сонце поводиться вкрай непередбачувано.

Лікарі не дійшли єдиної думки щодо того, чи впливають магнітні бурі на здоров’я людей. Відомо, що під час геомагнітних бур атмосфера Землі може ставати менш щільною. Це викликає перепади тиску і може вплинути на організм, як раптова зміна погоди. Деякі дослідження свідчать про те, що у групі ризику знаходяться люди, які мають патології серцево-судинної системи.

Що стосується безпосереднього впливу змін магнітного поля на нервову систему людини, то воно дуже незначне. Відхилення від звичайних показників занадто малі, щоб викликати відчутні зміни в нашому організмі. На них можуть реагувати більш чутливі тварини, але поки що жодні спостереження не підтвердили цю теорію.

Якщо під час магнітних бур ви відчуваєте втому, головний біль, мігрень або прискорене серцебиття, можна допомогти собі подолати ці симптоми. Перш за все, слід постаратися не напружуватися. Одне з пояснень незадовільного стану в такі періоди – ефект ноцебо (негативне передчуття від очікуваного явища, протилежність ефекту плацебо). Тобто, ви можете просто навіяти собі, що ваше самопочуття погіршилося. Про всяк випадок медики радять у такі дні не піддаватись сильному стресу, висипатися, пити чай, а за потреби – заспокійливі та ліки проти високого тиску.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x