Ізмаїл відвідав головний директор ДТЕК “Одеські електромережі” та відзвітував про роботу компанії в Ізмаїльському та Болградському районах

0 коментарів 17280 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 1 травня 2024, в Ізмаїльській районній державній адміністрації відбулась зустріч керівництва Ізмаїльської РДА та територіальних громад Ізмаїльського району з представниками ДТЕК Одеські електромережі. Генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв разом з керівництвом компанії представили громадськості та пресі звіт про роботу та досягнення компанії протягом осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську районну державну адміністрацію.


Окрім генерального директора енергетичної компанії на засіданні також були присутні Анастасія Наугольникова, керівниця департаменту з клієнтського сервісу, та Юлія Почебут, керівниця департаменту з комунікацій. Чимала увага в розмові присутніх була приділена ситуації на енергетичному ринку в умовах воєнного конфлікту. Григор’єв наголосив на важливості підготовки до можливих ворожих атак та швидкого реагування на непередбачені ситуації. Також було зазначено, що протягом 2022-2024 рр. компанія відновила електропостачання для понад 450 тисяч клієнтів, що постраждали через атаки рф та негоду.

Відомо, що на сьогоднішній день 189 фахівців ДТЕК Одеські електромережі мобілізувалися до Збройних сил України. Тому завдяки внутрішнім програмам підтримки компанія створює комфортні умови для повернення ветеранів до роботи та їх успішної адаптації у виробничому середовищі. Ініціативи включають психологічний супровід, програми оздоровлення, перекваліфікацію, підтримку наставників та медиків. До речі, в Ізмаїльському та Болградському районах є вакансії, тому у компанії чекають на фахівців, зокрема й на ветеранів також (хто зацікавився, повинні звертатись до Валентина Миколайовича Кравченка, керівника Ізмаїльського регіону електричних мереж).

Звітуючи про минулий осінньо-зимовий період, гості міста розповіли, що зиму компанії вдалось пройти без відключень. Щоб це було можливим, фахівці підготували аварійний запас матеріалів, перевірили на справність обладнання, у співпраці з органами місцевого самоврядування захистили ключові об’єкти від непрямих влучань.

Окрім того, протягом зими окупанти не завдавали руйнівних ударів по енергетиці. Однак, в кінці березня ворог поновив обстріли енергооб’єктів, пошкодивши підстанції оператора системи передачі. Внаслідок ворожих атак виникли мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі. Тобто працездатне обладнання не могло на 100% забезпечити електроспоживання клієнтів. Тому, щоб збалансувати енергосистему в місті та прилеглому районі, на певний час було запроваджено екстрені відключення. Тобто графіки не діяли.

Після ремонтів та стабілізації ситуації Одеса та Одеський район змогли повернутися до прогнозованих графіків відключення. В той же час в інших районах області обмежень не було, так як енергоінфраструктура не зазнавала пошкоджень та працювала в штатному режимі. Станом на 1 травня графіки стабілізаційних відключень в Одесі та області не застосовуються. Однак війна триває, і ситуація може змінитися кожної хвилини.

Далі було повідомлено, що за інвестиційною програмою на 2024 рік енергокомпанія проводить роботи з реконструкції підстанцій, заміни проводів, обладнання та інших технічних заходів. Це забезпечить надійне електропостачання та знизить витрати електроенергії.

Одеські електромережі також звертають увагу громадськості на питання пожежної безпеки та правил безпеки поблизу електромереж, і закликають дотримуватися всіх необхідних заходів безпеки.

Під час розповіді гендиректор підкреслив наступне:

Щодо відновлення світла після обстрілів: ми не знаємо планів ворога. Чи не щодня Одеська область зазнає ворожих атак. Протягом квітня ми відновили світло для 35 тисяч родин Одещини. В цілому від початку повномасштабної війни енергетики нашої компанії відновили електропостачання для понад 450 тисяч клієнтів, що були знеструмлені через ворожі атаки. Але звертаю увагу, 450 тисяч клієнтів – це цифра, що не включає періоди застосування екстрених та графіків стабілізаційних відключень протягом 2022-2024 років. Відразу після відбою кожної тривоги з дозволу військових та рятувальників наші бригади приступають до ремонтних робіт, щоб якнайшвидше повернути світло у ваші домівки. Ще додам, що за весь час повномасштабного вторгнення ворог пошкодив або повністю зруйнував 126 енергооб’єктів компанії. Там, де це було можливо, ми відремонтували обладнання до працездатного стану. Однак ще триває робота, і є об’єкти, які потребують відновлення“, – наголосив Григор’єв.

Слід зазначити, що окрім обстрілів роботи бригадам електриків додавала негода. Протягом листопада-березня 6 разів на Одещині вирував циклон, що приносив із собою шквальні пориви вітру, значні зливи, дощі, хурделиці та заметілі. Наймасштабніший циклон тривав з 25 по 27 листопада. Тоді його наслідки усували протягом 8 днів на території майже всієї області, окрім Подільського району.

Ми заручалися допомогою та підтримкою органів місцевого самоврядування, фермерів та військових, що мали важку техніку. Я дякую кожному за підтримку в такі складні дні. Протягом опалювального сезону ми повернули світло для 1,2 мільйона родин, що залишилися без світла внаслідок негоди. Тобто відновлювали електропостачання по декілька разів в тому чи іншому населеному пункті, громаді чи районі“, – розповів гендиректор.

Не забули на засіданні згадати й тему встановлення лелечих гнізд: попри війну електрики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля в рамках проєкту «Лелеченьки». Адже проєкт спрямований на захист та збереження популяції білого лелеки. На опорах ліній електропередачі бригади ДТЕК встановлюють міцні металеві платформи, на які переносять лелечі гнізда. Всього з 2019 року в Одеській області енергетики перенесли 257 гнізд лелек на платформи, і в березні цього року до кожного укріпленого гнізда повернулися птахи. Це близько 1000 особин популяції білого лелеки. В планах на 2024 рік – встановити 20 платформ. За останні 3 місяці фахівці змонтували 4 платформи в області (перед поверненням птахів). Восени планується ще 16, із них – 13 в селі Ліски, що входить до Ізмаїльського району.

Щодо податків: попри війну та зниження обсягів розподілу впродовж останніх двох років, компанія стабільно перераховує податки до державного та місцевого бюджетів. Всі податкові відрахування допомагають забезпечувати потреби Одеси та області у фінансуванні, особливо зараз. Лише за 2023 рік загальна сума податків, сплачених оператором системи розподілу, становить майже 800 мільйонів гривень. До місцевих бюджетів минулого року компанія перерахувала понад 158 мільйонів гривень, а до центрального − понад 628 мільйонів гривень. За податки, сплачені до місцевого та державного бюджетів, є можливість профінансувати відновлення житла, пошкодженого внаслідок ворожих атак, реконструкцію шкіл та лікарень, переоснащення та будівництво укриттів тощо.

Виконання ІП та РП в Ізмаїльському районі: загальний обсяг інвестиційної програми на 2024 рік становить 1,1 мільярда гривень, 164 мільйони з яких енергетики планують інвестувати в енергомережу Ізмаїльського району.

На ці кошти ми плануємо: реконструювати обладнання на трьох підстанціях 110 кВ в місті Ізмаїл, селах Суворове та Утконосівка. Замінити 34 кілометри голого проводу на СІП на повітряних лініях 0,4-10 кВ в місті Ізмаїл, а також в селах Кринички та Комишівка. Також ми виконуємо ремонтну програму. За 1 квартал 2024 року ми виконали її на 28%. До кінця року плануємо: відремонтувати 190 кілометрів повітряних ліній, замінити 105 опор повітряних ліній 0,4-110 кВ, провести капітальний ремонт 175 трансформаторних підстанцій 6(10) кВ та 25 підстанцій 35-110 кВ, розчистити 295 кілометрів повітряних трас вздовж ліній електропередачі, замінити 29 кілометрів голого проводу на СІП на повітряних лініях 0,4 кВ. Плануємо виконати 100% ремонтної та інвестиційної програм до кінця 2024 року“, – підкреслив Григор’єв.

Торкнулись співрозмовники й теми паління сухостою поблизу енергооб’єктів. Щороку навесні жителі Одеської області розпочинають сезон паління листя, сухої трави та гілок. У суху та вітряну погоду істотно підвищується ризик загорянь та пожеж. Крім того, розведення вогню поблизу ліній електропередачі може викликати пошкодження та відключення в електричних мережах.

Щоб запобігти аварійним ситуаціям, я прошу вас довести інформацію в громадах, що: не можна розводити багаття поблизу ліній електропередачі та електроустановок, не можна наближатися до енергообладнання та втручатися в його роботу, особливо під час сильного вітру не можна знаходитися біля ліній електропередачі. У разі виявлення обірваного проводу варто триматися на відстані 8-12 метрів. Не треба ремонтувати енергообладнання самостійно. При відключенні світла звертайтеся до наших фахівців! Якщо побачили пошкодження на електрообладнанні чи відкриті двері електроустановки, то негайно повідомте компанію. Зателефонуйте до нашого контакт-центру за номерами: для стаціонарних телефонів (048) 705 90 90, для мобільних телефонів (068/095/073) 750 90 90“, – закликав Григор’єв.

Наостанок було проговорено тему лічильників. Гендиректор нагадав про оптимальні способи, як знизити свої витрати за світло. Одним з найефективніших способів знизити витрати є багатозонні лічильники обліку електроенергії, що дозволяють суттєво (до 50%) скоротити витрати на електрику внаслідок знижки на нічне споживання (23:00 — 7:00). При цьому не обов’язково кардинально переходити у «нічний режим» енергоспоживання. Навіть при звичному ритмі життя можна суттєво економити, користуючись холодильником та іншими потужними електроприборами, що працюють цілодобово або у «сплячому» режимі.

Для встановлення двозонного лічильника «день-ніч» варто звернутися до оператора системи розподілу:
– через сайт ДТЕК Одеські електромережі;
– завітавши до центрів обслуговування клієнтів;
– зателефонувавши до кол-центру.

Вартість послуги залежить від параметрів лічильника та відстані до клієнта, ціна стартує від 3000 до 7000 грн. Проте, сплативши кошти, клієнт отримає новий лічильник, послуги з його монтажу, опломбування та налаштування для роботи в режимі день/ніч. Усі роботи проводяться протягом 7 днів з моменту оплати послуги.

Як розумно використовувати електроенергію: при виборі побутової техніки слід надавати перевагу такій, що має клас енергоспоживання А, А+, А++, А+++. Вона більш енергоефективна, а отже споживатиме менше кіловат. Активно використовуйте нічний режим енергоспоживання. Включайте або використовуйте функцію «відкладеного старту» потужних приладів (бойлери, посудомийні та пральні машини, кондиціонери та інші) після 23:00;
Замініть в оселі усі лампи на світлодіодні. У порівнянні з лампами розжарювання вони споживають електрики в десять разів менше, випромінюючи таку ж кількість світла. Розумно ставтеся до споживання електрики. Не охолоджуйте кондиціонером приміщення, де наразі вас немає. Вмикайте світло лише там, де ви перебуваєте. Не користуйтеся одночасно кількома енергоємними приладами (праска, чайник тощо) − включайте їх почергово, щоб розподілити навантаження.

Ізмаїл відвідав головний директор ДТЕК "Одеські електромережі" та відзвітував про роботу компанії в Ізмаїльському та Болградському районах

Ізмаїл відвідав головний директор ДТЕК "Одеські електромережі" та відзвітував про роботу компанії в Ізмаїльському та Болградському районах

Ізмаїл відвідав головний директор ДТЕК "Одеські електромережі" та відзвітував про роботу компанії в Ізмаїльському та Болградському районах

Ізмаїл відвідав головний директор ДТЕК "Одеські електромережі" та відзвітував про роботу компанії в Ізмаїльському та Болградському районах

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x