Завтра в Ізмаїлі відбудеться патріотичний автозаїзд: запрошуються усі охочі

0 коментарів 26028 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно в інтернет-просторі Ізмаїлу з’явилось оголошення про автозаїзд, присвячений Збройним Силам України та всім тим, хто віддав життя за її захист. Коли та при яких обставинах відбудеться захід, чи можуть до нього доєднатись бажаючі, та хто є організатором патріотичного дійства, дізнавалась “Бессарабія INFORM”.


Ініціатором заходу є місцева молода активістка, громадська діячка, донька військовослужбовця, який наразі захищає країну на Запорізькому напрямку, Ірина Хіміч. Студентка другого курсу філфаку ІДГУ у бесіді з журналісткою “БІ” розповіла, що захід є повністю офіційним. Дівчина в процесі організації узгодила цю подію з усіма необхідними службами міста: адміністрацією міста, патрульною поліцією, медичною швидкою допомогою, управлінням ДСНС.

Що собою являє цей захід? Це автомарш, який буде проходити по такому маршруту: в’їзна стела – технікум (перетин двох проспектів) – кільце – залізничий вокзал – вул. Європейська – Діорама,  “Таврія-В” – вул. Болградська – вул. Дзержинського – проспект Незалежності – Собор – стела. Це буде колона машин з державними прапорами. Головна мета – підтримка ЗСУ, а також вшанування пам’яті всіх загиблих“, – розповіла дівчина.

Окремою причиною, яка спонукала Ірину влаштувати захід, є той факт, що нині її батько проходить лікування у шпиталі через поранення, спричинене хімічними снарядами, які застосовують російські війська всупереч усім міжнародним правилам. Тож донька хоче підтримати свого батька, який від самого початку став на захист держави, ще й таким чином.

За словами дівчини, тривалість заходу залежатиме від кількості машин в колоні й інтенсивності руху. Під час руху колони усім, хто бажає, можна доєднуватись на своїх автівках. Також зазначено, що у разі, якщо якась частина машин відстане, розірветься колона тощо, – нервувати не варто, всіх дочекаються. Окрім прапорів, в учасників також будуть фото тих, хто вже загинув на цій війні – все робиться для того, щоб привернути увагу мешканців міста, ще раз нагадати їм про те, якою ціною забезпечується їх життя тут. Важливий момент: колона буде рухатись у супроводі патрульних, з метою регулювання порядку.

Дівчина також підкреслила, що ніяких грошових зборів під час заходу не проводитимуть. Натомість буде загальне фото учасників.

Під час бесіди Ірина розповіла, що саме автозаїд вона організовує вперше. Тим паче, що від початку повномасштабного вторгнення в Ізмаїлі ніхто подібного не проводив. Однак в цьому році вона вже двічі проводила невелику акцію під назвою “Посигналь, якщо за Україну”.

Це також була моя ідея, і знайшлись люди, які мене підтримали. Друга акція якраз відбулась минулої суботи. Чесно скажу – більшість людей, бачучи мене, таки сигналили. І це радує. Однак я зустріла приблизно чотири людини, які були налаштовані проросійськи. Вони зупинялись, робили мені зауваження, один таксист взагалі плюнув на мене… А інша жінка з машини лаялась на мою адресу нецензурними словами.  І всі вони вже доволі похилого віку. Це, звісно, псувало настрій. Але! Більшість людей дійсно з проукраїнською життєвою позицією, і на це варто звернути увагу“, – розповіла дівчина.

Завтра в Ізмаїлі відбудеться патріотичний автозаїзд: запрошуються усі охочі

Завтра в Ізмаїлі відбудеться патріотичний автозаїзд: запрошуються усі охочі

Ірина зізналась, що у процесі організації автозаїзду вона дуже боялась отримати відмову на офіційному рівні. Тому, з її слів, справа виявилась енерговитратною. В той же час, студентка усю свою стипендію донатить на потреби ЗСУ, розуміючи, що абсолютно кожна копійка важлива у цій справі.

Я сподіваюсь, що люди доєднаються до автозаїду. І за можливості, візьмуть з собою державні прапори – чим більше, тим краще!“, – закликала Ірина Хіміч.

Отже, ще раз на останок: захід полягає у проїзді містом з українськими символами на честь наших Збройних Сил та всіх, хто віддав життя за Україну. Доєднатись зможе кожен охочий. Початок збору о 15:00, біля стели на в’їзді у місті з одеської траси.

Завтра в Ізмаїлі відбудеться патріотичний автозаїзд: запрошуються усі охочі

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x