Українські хакери відплатили оркам за атаку на український дата-центр «Парковий»

0 коментарів 15336 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дата-центр, яким користувалися російський ВПК, нафтогаз та телеком, знищили українські хакери, які можуть бути пов’язані з кіберами СБУ. Про це, посилаючись на Україна Online: Новини | Політика, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Свої дані на хмарному сервісі OwenCloud.ru  тримали понад десять тисяч юридичних осіб, зокрема підприємства російського ВПК, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів.

Сервісом користувалися і телекомунікаційні гіганти рф, такі як «Уральський завод цивільної авіації»; «НВП «РУБИН» (входить до складу холдингу «Роселектроніка»); «Уральський завод спецтехніки»; Газпром; Трансгаз; Лукойл; Роснафта; «Норільський нікель»; Ростелеком, Телеком, Мегафон.

У медіа повідомили, що за даними джерел, це була спільна операція української хакерської групи «BLACKJACK» з кібердепартаментом СБУ.

Вони знищили більш ніж 300Тб даних: 400 віртуальних та 42 фізичних сервери, на яких розміщувалися внутрішня документація, резервні копії та інші програми, через які клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах.

Така «акція» зі знищення російського хмарного сервісу стала відплатою за атаку на український дата-центр «Парковий» у січні поточного року.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x