Понад 450 тисяч фото- і відеофайлів: одеські поліцейські викрили двох містян у зберіганні і розповсюдженні дитячої порнографії

0 коментарів 32238 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У ноутбуках фігурантів правоохоронці виявили понад 450 тисяч фото- і відеофайлів зі змістом порнографічного характеру за участю дітей. Правопорушникам вже повідомлено про підозру. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, передає “Бессарабія INFORM”.


Кіберполіцейські Одещини встановили, що обидва чоловіки задля задоволення власних сексуальних потреб завантажували з інтернету контент з дитячою порнографією. А один із них ще й розповсюджував її на сайтах з аналогічним змістом для користування іншими.

Проведеними оперативно-технічними заходами поліцейські задокументували протиправну діяльність містян. За результатами санкціонованих обшуків з їхніх  помешкань вилучили комп’ютерну техніку, на якій зберігались загалом близько 400 тисяч фото та 50 тисяч відео. Експерти підтвердили їх заборонений вміст, що включав зображення дитини (чи особи, що виглядала, як дитина), задіяної в реальній або змодельованій відверто сексуальній поведінці.

Заходи з викриття правопорушників здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками управління протидії кіберзлочинам в Одеській області під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігурантам про підозру. Одному чоловіку – за ч. 3 ст. 301-1 Кримінального кодексу України у розповсюдженні дитячої порнографії. Відповідно до чинного законодавства, за цей злочин підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Йому вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 242 тисячі гривень. Другому чоловіку – за ч. 1 ст. 301-1 того ж кодексу в умисному одержанні доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, зберіганні дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження. Таке правопорушення карається пробаційним наглядом на строк до п’яти років або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк від двох до шести років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває», – розповів старший слідчий територіального підрозділу поліції Олександр Стоянов.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x