Любителів пляжного відпочинку попереджають про найотруйніший вид риб у Чорному морі

0 коментарів 18819 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу розповіли про найотруйніший вид риб у Чорному морі, який становить небезпеку для людини, особливо у літній період. Мова йде про морського дракончика, повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на інспекцію.


Як наголошують фахівці, не дивлячись на дивну назву, морські дракончики – це реальні істоти, які є жителями Чорного моря. Вони ведуть прихований спосіб життя та надають перевагу м’якому ґрунту, в який вони зариваються та чекають на свою здобич. Харчуються ці істоти дрібними рибами та ракоподібними.

Спеціалісти розповіли, що у водах півдня зустрічаються особини довжиною 15-20 см. Та, незважаючи на свої малі розміри, морські дракончики є найотруйнішим видом риб у Чорному морі.

Їх отрута зосереджена на шипах, якими вкрите тіло. Її вони використовують для паралізації жертви, а, захищаючись, можуть бути дуже агресивними.

З кожним роком життя морського дракончика отруйна речовина в його тілі стає ще більш агресивною та залишається небезпечною до чотирьох годин навіть після смерті риб.

Для людини небезпека зростає саме в літній період, коли дракончики підпливають на мілководні прогріті ділянки моря.

«Тому найголовніше правило, яке збереже ваше здоров’я та життя: ніколи нічого не чіпайте руками на дні моря та не переплутайте морського дракончика з чорноморським бичком», ─ наголошують екологи.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x