Група одеситів вербувала людей та змушувала їх жебракувати ─ яке покарання чекає на зловмисників

0 коментарів 15795 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські відправили на лаву підсудних організовану злочинну групу за торгівлю людьми. Як стало відомо, одесит залучив до злочинної діяльності двох своїх знайомих, з якими вербував, утримував та змушував жебракувати громадян. За скоєне їм загрожує до 15-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Одесит організував злочинну групу, до якої увійшли двоє його приятелів. На вулицях міста зловмисники підшукували громадян без постійного місця проживання та примушували їх жебракувати. Щодня за рахунок такої «діяльності» фігуранти заробляли 1000 гривень з кожного.

Утримували людей у підвалі орендованого будинку, де зловмисники консультували їх, як треба «працювати», та забороняли покидати приміщення.

Якщо хтось із «працівників» робив спробу втекти, до нього застосовували психологічний тиск та фізичну силу. Щоранку завербованих громадян на автомобілі відвозили у громадські місця з великим скупченням людей, саджали в інвалідні візки, і до вечора вони жебракували.

За «роботою» протягом дня спостерігали організатори злочинної групи, а ввечері забирали отримані кошти та знову повертали до підвалу.

Більшу частину виручених коштів зловмисники ділили між собою, а решту витрачали на харчі для «робітників» та обслуговування автомобілів.

Виявивши таку протиправну діяльність, слідчі провели санкціоновані обшуки за місцем утримання завербованих чоловіків і жінок та мешкання правопорушників, а також у транспортних засобах, якими вони користувалися.

Під час обшуків були вилучені речові докази: гроші, мобільні телефони, «чорнові» записи із зазначенням прибутків, інвалідні візки, документи громадян тощо.

«Під час досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури м. Одеси висунули фігурантам обвинувачення за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України у вербуванні, переміщенні, переховуванні людей, вчиненому з метою експлуатації, у виді примусового втягнення у зайняття жебрацтвом з використанням примусу, обману, уразливого стану потерпілого для отримання згоди на його експлуатацію, поєднаних з погрозою застосування насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, повторно, організованою групою. Організатору злочинної схеми додатково інкримінована організація такими діями. Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт ми скерували до суду. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої», ─ йдеться у повідомленні поліції.

Група одеситів вербувала людей та змушувала їх жебракувати ─ яке покарання чекає на зловмисників

Група одеситів вербувала людей та змушувала їх жебракувати ─ яке покарання чекає на зловмисників

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x