Ексначальниця відділення в одній з фінустанов на Одещині привласнила майже 50 тисяч гривень

0 коментарів 10098 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеські поліцейські повідомили про підозру ексначальниці відділення безготівкових переказів однієї з фінустанов у заволодінні чужими грошима. Маючи вільний доступ до автоматизованої фінансової системи, жінка привласнила майже 50 тисяч гривень. Тепер їй загрожує позбавлення волі. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Обіймаючи керівну посаду в одному з відділень установи, що займається переказом безготівкових коштів від відправників до отримувачів, експрацівниця налагодила схему привласнення грошей. Робила вона це шляхом несанкціонованих змін у платіжній системі.

Від імені вигаданих клієнтів зловмисниця проводила перекази на свій картковий рахунок, а авторизацію у системі проходили гроші установи, які поповнювалися за рахунок реальних клієнтів.

Так, протягом трьох місяців жінці вдалося здійснити 28 оборудок майже на 50 тисяч гривень.

Коли керівництво установи здійснювало перевірку звітності, була виявлена нестача коштів, у зв’язку з чим одразу було направлено звернення до правоохоронних органів.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність одеситки. Вона визнала свою провину і вже повністю компенсувала установі завдані збитки.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігурантці про підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст.191 – у привласненні чужого майна, яке було їй ввірене, вчиненому в умовах воєнного стану, та ч.ч. 1 і 3 ст. 362 – у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, зокрема повторно.  Жінці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Ольга Гриньова.

Ексначальниця відділення в одній з фінустанов на Одещині привласнила майже 50 тисяч гривень

Ексначальниця відділення в одній з фінустанов на Одещині привласнила майже 50 тисяч гривень

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x