Вирощували вдома мак та коноплі: двоє мешканців Татарбунарської громади отримали вироки за наркозлочини

0 коментарів 9639 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суд призначив покарання у вигляді штрафів двом мешканцям Татарбунарської громади, які вирощували вдома коноплі та мак. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції.


Як розповіли правоохоронці, обох громадян викрили у червні минулого року.

В одному з випадків чоловік на власній присадибній ділянці вирощував коноплі, ретельно за ними доглядав – поливав, підживлював, проріджував та полов.

В ході обшуку у фігуранта вилучили 12 рослин з наркотичним вмістом. Як пояснив правопорушник, їх він вирощував не для власного вживання, а нібито для вигодовування свійської худоби.

Ще одна жителька громади виростила на присадибній ділянці снотворний мак. З її домоволодіння поліцейські вилучили 194 кущі наркомісткої рослини. Жінка пояснила, що виростила рослини нібито для випічки.

Усі заборонені рослини були вилучені й направлені на експертні дослідження, які підтвердили їх наркотичний вміст. Встановлено, що вони віднесені до тих рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, й обіг яких допускається для промислових цілей.

Обом фігурантам висунули обвинувачення. Чоловіку у незаконному вирощуванні конопель у кількості від 10 до 50 рослин, а жінці – у незаконному вирощуванні снотворного маку у кількості від 100 до 500 рослин, що передбачено ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти скерували до суду, який визнав підсудних винними та ухвалив обвинувальні вироки.

Обом правопорушникам суд призначив сплатити в дохід держави штраф: чоловіку – 1700 гривень, а жінці – 8500 гривень. Також суд вирішив долю вилучених речових доказів – знищити.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x