Брав участь у нападі на острів Зміїний: у Криму знищено російський корабель “Сергій Котов”, – ГУР

0 коментарів 17982 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ Головного управління розвідки МО України “Group 13” атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф «cєрґєй котов». Місія відбулась у співпраці з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУР.


Як зазначається, внаслідок удару морськими дронами “Magura V5” російський корабель проєкту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

“Вогневе ураження «котова» відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів”, – розповіли розвідники

За інформацією ЗМІ, у ніч проти 5 березня у Керчі лунали вибухи. Кримський міст залишався зачиненим протягом 9 годин. Міноборони росії ситуацію не коментувало.

«Сергей Котов» належить до патрульних кораблів проєкту 22160 типу «Василь Биков». Усього в росії збудовано 4 кораблі цього проєкту, ще 2 нібито будуються. Судна оснащені керованим ракетним озброєнням ближньої та далекої морської зони.

Саме цей корабель разом із крейсером «Москва» брав участь у нападі на острів Зміїний у лютому 2022 року.

Брав участь у нападі на острів Зміїний: у Криму знищено російський корабель "Сергій Котов", - ГУР

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x