Український коридор підтримує стабільний експорт в умовах конфлікту – які показники продемонстрували порти Одещини

0 коментарів 13284 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українська портова галузь продовжує демонструвати стабільні експортні показники, що досягають довоєнного рівня, незважаючи на виклики конфлікту. Лютневі показники увійшли в історію, підтверджуючи ефективність українського коридору як важливої артерії для національної економіки. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Адміністрацію морських портів України.


У лютому 2024 року загальний вантажообіг склав 8 мільйонів тонн, з них 5,2 мільйона тонн припадають на продукцію українських аграріїв. За словами Юрія Литвина, голови ДП “АМПУ”, понад 90% української агропродукції експортується морем, що підкреслює важливість портів для глобальної продовольчої безпеки.

“Перш за все, хочу подякувати Військово-морським силам ЗСУ та нашим міжнародним партнерам. Завдяки вашим зусиллям безпечно працює та нарощує темпи роботи тимчасовий коридор”, – підкреслив Литвин, наголосивши на значущості спільних зусиль у забезпеченні надійності і функціонування логістичних ланцюгів.

З серпня 2023 року українським коридором пройшло 911 суховантажів і танкерів, які експортували до 42 країн Європи, Азії та Африки 28 мільйонів тонн вантажів, з них майже 19 мільйонів тонн – агропродукція. Наразі на підході до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 113 суден, які мають експортувати близько 3 мільйонів тонн вантажів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x