У Саф’янівській громаді пасовища отримали статус ландшафтного заказника

0 коментарів 17199 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На минулій сесії Одеської обласної ради, яка відбулася 1 березня, депутати погодили створення ландшафтного заказника місцевого значення «Схили до Лунга» загальною площею 11,2134 гектара на території Саф’янівської громади Ізмаїльського району за рахунок земель запасу комунальної власності без вилучення її в землевласників та землекористувачів. Рішення підтримало 52 народних обранців. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Департамент екології та природніх ресурсів Одеської ОВА.


Як вказано у проєкті рішення сесії, територія проєктованого ландшафтного заказника місцевого значення «Схили до Лунга» має значну природоохоронну, наукову та рекреаційну цінність, знаходиться на південь від села Багате, на північ від села Стара Некрасівка Саф’янівської громади в межах прибережно-захисної смуги озера Лунг, його степових схилів та межує з існуючим ландшафтним заказником «Лунг», який створений ще у 2001 році.

У клопотанні громадської організації «Українська природоохоронна група» від 14 липня 2023 року було запропоновано створення ландшафтного заказника місцевого значення «Схили до Лунга» орієнтовною площею 30,6 гектара. Департаментом екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації забезпечено виготовлення картографічного матеріалу, в процесі якого виявлено, що частина проєктованого об’єкта заповідного фонду «Схили до Лунга» входить до меж існуючого ландшафтного заказника «Лунг». Саме тому було відкориговано межі та площу створюваного заповідного об’єкту, яка складає 11,2134 гектара.

У пресслужбі обласного департаменту екології та природних ресурсів журналісту “БІ” повідомили, що на схилах об’єкта заповідного фонду є колонії ховраха крапчастого – червонокнижного виду ссавців. Також там є інші види тварин, що занесені до Червоної книги України та міжнародних охоронюваних списків – полоз жовточеревий (або каспійський), сиворакша. Орнітофауна представлена 52 червонокнижними видами (України, 20 видів з Європейського списку і 232 види – з Бернської Конвенції).

У Саф’янівській громаді пасовища отримали статус ландшафтного заказника

Оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Схили до Лунга» дозволить забезпечити охорону, збереження та відтворення цінних природних комплексів, що мають важливе природоохоронне, наукове та рекреаційне значення.

Як додали в департаменті, територію проєктованого заказника рекомендовано використовувати як пасовища,  але вона має бути збережена від розорювання, аби зберегти зникаючі види.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x