Тисяча гривень на карту від супермаркета: мешканців Бессарабії застерігають від нової схеми аферистів

0 коментарів 15984 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканців Одещини попереджають про нову шахрайську схему, яку почали використовувати аферисти. Зловмисники через соцмережі розповсюджують фейкові повідомлення про можливість отримати 1000 гривень на банківську картку від імені популярної мережі супермаркетів. У такий спосіб злодії збирають платіжні дані користувачів для подальшого привласнення їхніх заощаджень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції.


Як зазначають правоохоронці, аферисти розповсюджують посилання на підконтрольні їм фішингові ресурси, де для отримання коштів пропонується ввести дані банківської картки (ім’я власника, номер, CVV-код та термін дії), а потім підтвердити операцію у своєму інтернет-банкінгу або надати отриманий пароль підтвердження.

Також при переході за посиланнями з комп’ютера система запитує дозволу на доступ веб-ресурсу до агенту підпису користувача ЦСК.

Надання таких дозволів та даних дозволяє шахраям отримувати доступ до облікових записів і розпоряджатися грошовими коштами на рахунках громадян.

Кіберполіція закликає дотримуватися наступних порад, щоб не втратити свої гроші:

– не переходьте за сумнівними посиланнями;

– отримуйте дані про акції лише на офіційному сайті супермаркету;

– перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних – навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт;

– не вводьте на сумнівних сайтах дані банківських карток (CVV-коди, терміни дії картки тощо) для отримання коштів;

– не повідомляйте стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях або безпосередньо у застосунки.

При розголошенні платіжної інформації – негайно зверніться до банку та заблокуйте карту!

Тисяча гривень на карту від супермаркета: мешканців Бессарабії застерігають від нової схеми аферистів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x