Слідство у справі смерті в одеській лікарні дев’ятирічної дитини з Рені – що відомо наразі

0 коментарів 44523 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ренійське відділення поліції продовжує розслідування за фактом смерті дев’ятирічного хлопчика з Рені, який помер 29 лютого поточного року в Одеській обласній дитячій клінічній лікарні. Про це власному кореспонденту «Бессарабії INFORM» у місті Рені повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника слідчого підрозділу Ренійського відділення поліції Ігор Мінчев.


«Наразі ми чекаємо на результати гістологічного дослідження (вивчення зразка тканин під оптичним мікроскопом, що дозволяє визначити тип новоутворення та його характеристики – Ред.). Це дослідження проводить патологоанатом. Потім буде призначено комісійну експертизу, яка дозволить нам остаточно зрозуміти причину смерті дитини, – сказав Ігор Мінчев. – Нам також належить з’ясувати, чи були допущені порушення з боку медичного персоналу, який брав участь у діагностиці захворювання хлопчика та його лікуванні».

За словами нашого співрозмовника, розслідування веде слідчий підрозділ Ренійського відділення поліції. Проте зараз важко прогнозувати, коли буде закінчено слідчі дії.

«Протягом найближчих двох тижнів ми вивчатимемо відповідну медичну документацію. Як я вже сказав, для нас особливо важливою є комісійна експертиза. Вона проводиться в Одеському обласному бюро судово-медичних експертиз», – додав Ігор Степанович.

На запитання, чи зможуть ЗМІ отримати офіційну інформацію про кінцеві результати розслідування, в.о. начальника слідства Ренійського відділення поліції відверто відповів, що рішення про доступ громадськості до цих відомостей можуть ухвалити лише прокуратура та керівництво Ізмаїльського райвідділу поліції.

Нагадаємо, що за фактом смерті дев’ятирічної дитини з Рені, якій місцеві медики послідовно поставили діагнози «ГРВІ» та «легенева недостатність», відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) та за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство малолітньої дитини).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x