На периферії двох сіл Саф’янівської громади запровадили карантин через сказ

0 коментарів 14499 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На околиці сіл Камʼянка та Броска Саф’янівської територіальної громади сталася тривожна ситуація: спалах сказу серед диких хижих тварин. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Саф’янівську громаду.


На території мисливських угідь, що віддалена на 2,25 кілометрі від села Камʼянка, 24 лютого під час регулювання чисельності хижих хутрових мʼясоїдних тварин було добуто одного шакала, чия смерть була пов’язана з вірусом сказу, засвідчили результати дослідження.

Також, на відстані 2,12 кілометрів та 5,85 кілометрів від села Броска було зафіксовано загибель двох шакалів від цього ж вірусу. Трупи були надіслані на дослідження, результати яких також підтвердили наявність сказу.

З метою запобігання подальшого поширення хвороби, було проведено дезінфекцію місць відстрілу та розроблено комплексний план заходів щодо ліквідації осередка захворювання на сказ серед мʼясоїдних тварин.

У зв’язку з позитивним результатом на сказ, 27 лютого було введено карантинні обмеження в радіусі 1 кілометр від місць загибелі шакалів як у межах території мисливських угідь біля села Камʼянка, так і біля села Броска. Ці обмеження залишаться чинними протягом двох місяців з моменту останнього випадку захворювання тварин.

Усі заходи вжиті в рамках боротьби з сказом відповідають вимогам комплексного плану та діючої Інструкції щодо профілактики та боротьби зі сказом серед тварин.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x