Вирок Феміди залишається незмінним: Болградський суд засудив чоловіка за вбивство жінки та інваліда, яке він скоїв ще 13 років тому

0 коментарів 18603 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградський суд нещодавно виніс вирок вбивці, який скоїв подвійний злочин ще у 2010 році. Подія трапилася в ніч з 14 на 15 листопада. Уродженець села Борисівка ввечері проник через паркан на територію приватного будинку, котрий хотів обікрасти, завчасно готуючись до вбивства людей, що там проживали. Деталі судової справи розповість “Бессарабія INFORM”. 


Йдучи на злочин, негідник озброївся рульовим валом та сховався у надвірній споруді, де очікував на своїх жертв. Ближче до ранку на подвір’я вийшла літня жінка, на яку одразу накинувся злочинець, завдавши їй близько п’яти ударів залізякою по голові, що призвело до смерті. Через деякий час в пастку до вбивці увійшов її син, який мав інвалідність. До нього було застосоване ще більше насильства. Зловмисник наніс жертві не менше шести ударів тим самим предметом по голові, та ще й добив вилами, які перебували у сховищі.

В цей час до підсобки увійшла ще одна особа, побачити яку мерзотник не розраховував. Зорієнтувавшись, він знову кинувся вбивати, але, на щастя, третій жертві пощастило більше. За даними судово-медичної експертизи, вона отримала серйозні тілесні ушкодження, зокрема відкриту черепно-мозкову травму, численні рани і гематоми, завдані в результаті ударів ногами і рульовим валом, проте зусиллями лікарів цю людину вдалося врятувати.

Після того, як правопорушник скоїв умисні вбивства та замах на умисне вбивство, він все ж потрапив у будинок, де вкрав 3 000 доларів, 4 450 гривень та мобільний телефон, вартість якого оцінюється в 175 гривень. Загальна сума вкраденого майна склала 28 325 гривень (за курсом доллару того року). Далі кривавий грабіжник зник з місця події, попередньо викинувши знаряддя у піч однієї з кімнат.

Про злочин стало відомо від двох односельців вбитих, які вранці прийшли по вино, яким торгувала господиня. Коли до них ніхто не вийшов, вони самі пройшли до подвір’я під навіс будинку, де на землі лежало одне з тіл. Злякані та вражені подією, свідки попросили допомогу в інших односельців, які й зателефонували в місцеву поліцію. Правоохоронці одразу кинулися шукати вбивцю та з’ясували, що підозрюваний подався у біги.

Як було встановлено пізніше, після вбивства зловмисник зустрів знайомого та попросив відвезти його в Татарбунари. Доїхавши до автостанції, він повернув колись позичені гроші. Але замість 3 000 гривень дав вже 3 500, нічого при цьому не пояснюючи. Звідти вбивця викликав таксі та поїхав до Одеси, конкретно до району Аркадії, де перебувала його дівчина, уродженка Кілії. По дорозі він дзвонив їй з телефону водія, щоб повідомити про прибуття. Пара зустрілася та поїхала на ринок “Привоз” за новими речами. У цей час на телефон жінки надійшов дзвінок з невідомого номеру – турбували з поліції. Їй пояснили, що її хлопець вбив людей та попросили посприяти у його затриманні. Дівчина погодилася. Увечері правопорушник вже опинився під пильним наглядом правоохоронних органів.

Спочатку підозрюваний беззаперечно визнав свою провину, а під час слідчого експерименту навіть показував, як вчиняв вбивства, як зайшов у будинок та де брав вкрадені речі. Але вже на судовому процесі, вірогідно, після інструкцій адвоката, став заперечувати усе, що йому інкримінували. Ба більше, заявив, що всі зізнання, які поліцейські з нього витягли, були отримані під фізичним впливом з боку правоохоронців.

Проте його провина все одно була підтверджена показами потерпілих, свідків та доказами.

Зазначимо, рідні обвинувачуваного усіляко намагалися увести сина з-під відповідальності. Донька жертви замаху розповіла, що його батьки з’явилися перед нею, аби запропонували порося за відмову від заяви у поліцію, проте вона не погодилася. Потім вони спробували доглядати матір потерпілої, але згодом перестали це робити. Напад, на думку доньки жертви, хоч і не був смертельним, дуже вплинув на стан здоров’я її матері, адже через кілька років вона померла.

Додамо, що про підозрюваного мешканці села озивалися недобре. З їхніх слів, він байдикував, проте завжди невідомо звідки мав гроші.

За результатами розгляду справи 9 лютого 2012 року, тобто майже через два роки після скоєння злочину, обвинувачуваний був визнаний винним у вбивстві двох людей, замаху на вбивство та грабежі. Його захист одразу подав апеляцію.

Другий вирок був ухвалений іншим судом ще майже через два роки – у 2014-му. Чотири роки потому, у 2018 році, вирок було проголошено втретє, але його знову оскаржили. Цього разу суд визнав, що затягування розгляду справи було наслідком зловживання процесуальними правами підсудного та його захисників. За цей період підсудному змінили захисника вісім разів, як на платній, так і безоплатній основі.

Восьаннє злодія засудили до довічного ув’язнення з конфіскацією усього належного йому майна.

Чи подав апеляцію засуджений цього разу, доки невідомо. Проте, що цікаво, якщо покидьку все ж вдасться добитися зміну вироку з пожиттєвого на максимальне за вбивство, тобто 15 років, він вийде на свободу одразу ж.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x