У Ренійській опорній школі завершуються масштабні роботи із забезпечення блискавкозахисту

0 коментарів 23949 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У опорному закладі освіти «Ренійський ліцей №1» завершуються масштабні роботи із забезпечення блискавкозахисту. На це з бюджету Ренійської територіальної громади виділено 2 мільйони 825 тисяч гривень. Блискавкозахисну систему встановлює бригада спеціалізованої компанії з міста Кривий Ріг (у громаді таких фахівців немає). Про це повідомляє власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені.


Нагадаємо, що необхідність у блискавкозахисті з’явилася після того, як у школі було проведено капітальний ремонт даху. Враховуючи значний обсяг робіт, з місцевого бюджету на їх здійснення було спрямовано понад 8 мільйонів 600 тисяч гривень.

Оскільки ремонт проводився з дотриманням усіх стандартів безпеки, передбачених для освітніх та інших дитячих закладів, без захисту від блискавки неможливо було обійтися. Не вдаючись у технічні деталі цього проєкту, зазначимо, що опорна школа – величезний будинок за місцевими мірками, і, відповідно, встановлення блискавкозахисної системи також потребувало великого обсягу робіт. Достатньо сказати, що необхідні заходи проводять як у внутрішньому дворі ліцею, так і по всьому периметру будівлі (не враховуючи інші локації споруди).

Додамо, що сесія Ренійської міської ради, яка відбулася 9 лютого поточного року, внесла зміни до місцевого бюджету на 2024 рік. Зокрема за рахунок вільного залишку загального фонду бюджету громади виділено 4,6 млн грн на фінансування зарплати педагогам, а також 1 млн 680 тис. грн – на розробку проєктної документації для капітального ремонту та будівництва захисних споруд у дитячих садках та школах (йдеться про укриття). Водночас зі спеціального фонду міської скарбниці спрямовано 4 млн 537 тис. грн на проведення робіт з капітального ремонту та модернізації мереж електропостачання для встановлення генератора з підключенням в автоматичному режимі.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x