Штам коронавірусу “Дженні” розповсюджується по Україні – на Одещині вже виявлено один випадок зараження

0 коментарів 15228 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна продовжує стикатися з новими викликами у боротьбі з пандемією COVID-19. Пресслужба Міністерства охорони здоров’я повідомила, що протягом січня на Одещині був зафіксований один випадок субваріанту коронавірусу під назвою “Дженні”. Це не перший раз, коли в Україні зустрічаються нові варіанти вірусу, і в цьому випадку його присутність була виявлена в 11 областях країни. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


“Дженні” — субваріант штаму коронавірусу “Омікрон” — переважає на території України впродовж епідсезону 2023-2024.

За даними Міністерства охорони здоров’я, крім Одеської області, 42 випадки інфікування субваріантом “Дженні” також були виявлені у Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Волинській, Черкаській, Чернівецькій, Рівненській та Чернігівській областях.

З цих пацієнтів вісім потребували госпіталізації. Важливо відзначити, що лише одна людина серед них мала обидва щеплення проти COVID-19.

“У кожного субваріанту є певні особливості, але наразі субваріант «Дженні» — це або середній, або легкий перебіг захворювання. Майже половина захворілих — люди старше 60 років, лише 8 українців мали незавершений курс з первинної вакцинації (з них лише дві людини — дві дози), решта — невакциновані”, – зазначили у Міністерстві.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x