Важливий крок до екологічної спроможності: відкриття каналу в Саф’янівській громаді дарує озерам нове життя

0 коментарів 18306 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 5 січня, Сергій Проданов, перший заступник голови Ізмаїльської держадміністрації, здійснив робочий виїзд для огляду водних об’єктів Саф’янівської громади. Під його керівництвом були оглянуті канали та шлюзи-регулятори “Желявський” та “Громадський”. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську держадміністрацію.


Канал «Громадський» відіграє ключову роль у забезпеченні водою озер Лунг та Саф’яни, а також водообміну між озером Катлабух та річкою Дунай.

Протягом минулого року відзначено важливі кроки в розвитку каналу, які стали результатом спільної роботи державних і приватних структур. Зокрема, благодійний фонд “Придунав’є” та приватні підприємці надали суттєву допомогу у вирішенні проблем з водоспоживанням.

Канал «Громадський» в поточному вигляді є важливим елементом у покращенні екологічного стану озер і зрошенні навколишніх полів. Це особливо важливо для аграрного сектору, який зазнає великих втрат через посуху в умовах глобальних змін клімату.

«Наше завдання – вчасно реагувати та не допускати критичної ситуації на водоймах Придунав’я. Для цього необхідно обов’язково проводити наповнення водойм (за необхідності – примусове), а також здійснювати розчистку каналів, які через надмірне замулення поступово знижують свою пропускну здатність», – зазначив Сергій Проданов.

Завдяки моніторингу рівнів води в Дунаї і вчасному відкриттю шлюзів, ситуація в озерах покращилась у поточному році. Проте екологічний стан водойм вимагає подальшої уваги, включаючи відстеження рівнів води та проведення регулярних робіт для забезпечення їхньої ефективної експлуатації.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x