В Одеській області викрили чергову хитру схему втечі від мобілізації за допомогою фіктивних документів – киянин йде під суд

0 коментарів 92340 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Киянина звинувачують у спробі уникнути мобілізації, придбавши фіктивний військовий квиток та медичну довідку. Його задум про непридатність до військової служби розкрився на пункті пропуску Маяки-Удобне-Паланка в Одеській області під час паспортного контролю. Про це, з посиланням на ГУНП, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За попередніми даними, прикордонники виявили ознаки підробки у представлених документах та викликали слідчо-оперативну групу поліції. Внаслідок розслідування поліцейські вилучили фальшивий військовий квиток і медичну довідку та підтвердили їхню недійсність.

За інформацією, чоловік замовив підроблені документи через месенджер від невідомої особи, передавши свої особисті дані та оплативши послугу 100 тисяч гривень на картковий рахунок. Спробувавши покинути країну з новими документами, його затримали при паспортному контролі.

«На підставі зібраних доказів дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про пособництво у підробленні посвідчення та іншого офіційного документа, що видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає права або звільняє від обов`язків, з метою використання його іншою особою, а також про використання завідомо підроблених документів. Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Згідно з чинним законодавством, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу до 17 тис. грн або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років», – повідомила старший дізнавач Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.

Матеріали стосовно особи, що виготовила підроблені документи, виділені в окреме провадження.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x