В Арцизі завершилось виважене голосування в рамках проєкту “Система Токенів Громадян” – висновки

0 коментарів 14607 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Протягом жовтня-грудня в Арцизькій громаді тестується механізм перерозподілу влади прийняття рішень щодо фінансування місцевих ініціатив. Понад 140 мешканців громади долучилося до пілотування під назвою “Система Токенів Громадян”. Містяни отримали в управління кошти фонду “Молода громада” на суму 17 тисяч 100 грн в обмін на власні внески за добрими справами (донорство крові, благоустрій, збір коштів для ЗСУ). Особливість цього процесу полягає у наступному – частка кожного учасника чітко фіксується відповідно до його/її внеску. Зробив більше – отримав більшу суму в управління. А використати ці гроші можна на підтримку місцевих проєктів. Що було реалізовано таким чином, у матеріалі “Бессарабії INFORM”.


Наприкінці грудня на розгляд учасників було подано три соціальних проєкти від охочих, що відгукнулися на публічне оголошення. В результаті понад 140 мешканців безпосередньо приймали рішення, які саме проєкти підтримати. Процедура має назву “виважене голосування”: на відміну від звичайного (1 людина=1 голос), кожен учасник голосує отриманими частками в гривнях. Тобто зробив більше корисного для громади – маєш перевагу у прийнятті рішень.
В Арцизі завершилось виважене голосування в рамках проєкту “Система Токенів Громадян” - висновки

-Проєкт №1 «Зігріємо разом наших захисників».

Метою проєкту є покращення психологічного і фізичного духу наших військових шляхом виготовлення окопних свічок задля обігріву окопів та найчастішого їх місця перебування. За два місяці в рамках проєкту планується виготовити близько 1000 окопних свічок задля створення умов, максимально наближених до сприятливих для знаходження. Цей проєкт набрав 100% від запитуваної суми автором, а саме – 7500 грн, та він  автоматично переходить на етап фінансування з боку фонду “Молода громада” та впровадження проєктною командою мешканців.
В Арцизі завершилось виважене голосування в рамках проєкту “Система Токенів Громадян” - висновки

Книжка-лавка

Проєкт №2 «Книжка-лавка”, метою якого є створення належних умов в Арцизькому Освітньому парку для комфортного відпочинку та психологічного розвантаження 1000 жителів міста Арциз шляхом встановлення тематичної лавки «книги» протягом двох місяців набрав 49% від запитуваної суми автором проєкту, а саме 8 200 грн із 16 700 потрібних. Команді проєкту запропоновано організувати дофінансування решти 51% спільнокоштом і у разі успіху фонд “Молода громада” надасть свою частку в 49%.В Арцизі завершилось виважене голосування в рамках проєкту “Система Токенів Громадян” - висновки
– На жаль, проєкт №3 «Сталеві серця», метою якого було зібрати 1 000 000 пластикових кришечок для виготовлення протезів для військових за 6 місяців, набрав найменшу частку (1 400 грн з 9 800), що унеможливлює його підтримку на етапі тестування. Для цього планувалось виготовлення металевих урн у вигляді сердець для збору пластикових кришечок.
Міська рада закликає: навіть якщо проєкт, за який ви проголосували, не набрав необхідної підтримки, Ви не втрачаєте отримані токени (так називаються частки мешканців в грн) за свої корисні справи! Ви можете їх використати або для голосування за інший проєкт (наприклад, хто голосував за проєкт №3 може дофінансувати проєкт №2) цього разу, або використати їх під час наступного голосування за проєкти, яке відбудеться навесні.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x