Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У продовження історії з розкраданням грантових коштів на резервний трубопровід в Ізмаїлі: окрім директора КП, викрили ще двох фігурантів

1 коментар 24192 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі на закупівлі управлінських послуг розікрали понад 8000000 гривень грантових коштів. Ці кошти були виділені Україні Румунією та мали надаватися в рамках спільного проєкту щодо реконструкції каналізаційних мереж та влаштування резервного трубопроводу в місті Ізмаїл. Трьом фігурантам повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. За скоєне їм загрожує до восьми років ув’язнення. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Скандал навколо присвоєних коштів розгорівся у жовтні минулого року, про що «БІ» інформувала раніше. Правоохоронці встановили, що зловмисники заволоділи грантовими коштами, та повідомили про підозру директору одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міської ради –  менеджеру проєкту.

Посадовець розробив та протягом чотирьох років реалізував злочинний план щодо заволодіння грантовими коштами. Для цього використав комерційну структуру, яку сам і заснував десять років тому, а потім передав на правах власності іншій підконтрольній йому особі.

У ході реалізації міжнародної програми саме ця структура повинна була надавати управлінські послуги – координацію проєкту, складання звітів про хід виконаних робіт, розробку плану моніторингу проєкту та його реалізації, розробку плану по управлінню ризиками.

Підконтрольні фігуранту особи, починаючи з 2019 року, складали неправдиві акти про нібито надані послуги по управлінню державним проєктом. Сам же фігурант, як офіційний менеджер проєкту від органів місцевої влади, затверджував фіктивні документи. За такою схемою на рахунки комерційної структури було перераховано понад 8000000 гривень.

«В ході подальшого розслідування отримали докази причетності до даного злочину ще двох осіб – директорок комерційної структури», – розповів старший слідчий СУ ГУНП в Одеській області Олександр Січкар.

Трьом фігурантам кримінального провадження повідомили про підозру за ч. 2  ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчинене вчиненого за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 та 4 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за цими статтями – до восьми років ув’язнення  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура.

 

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Олег Старченко
Олег Старченко
7 месяцев назад

Ну, про белова всем давно и всё ясно. А как же его друзья и крыша абрамченко с абашевым? Что, не ухватили себе львиную долю от украденного? НЕ ВЕРЮ!!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x