Скандальний законопроєкт про мобілізацію повертають на доопрацювання

0 коментарів 14985 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада повертає на доопрацювання уряду законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації. Про це повідомив керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у Телеграм, передає “Бессарабія INFORM”.


Він зазначив, що уряду одночасно передаються пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах до законопроєкту.

За словами Арахамії, відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режиму, де були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

Головним питанням, яке обговорювалося, був законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Керівник фракції нагадав, що його обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією.

«Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації», — розповів Арахамія.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано 5 законопроектів, які стосуються мобілізації. Один з них основний, який був внесений Кабінетом міністрів України 25 грудня 2022 року до Верховної Ради, а чотири – альтернативних, авторами яких є народні депутати.

Варто підкреслити, що багато норм урядового законопроєкту викликали дискусії в суспільстві, зокрема, щодо можливості вручення електронних повісток, вилучення в фізичних осіб-підприємців автомобілів у вигляді військово-транспортного обов’язку, можливості призову інвалідів третьої групи, а також розширення повноважень представників ТЦК та керівників місцевих держадміністрацій.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x