Шерсть і страх: на території Болградського району виявили випадок сказу домашньої кішки

0 коментарів 12150 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У селі Садове Теплицької ОТГ виявлено випадок сказу домашньої кішки. Згідно з встановленими процедурами, дане домогосподарство оголошено неблагополучним щодо сказу тварин. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Болградську держадміністрацію.


Нагадаємо, сказ – це інфекційне захворювання, яке може стати загрозою як для тварин, так і для людей. Ця хвороба може призвести до енцефаліту та швидкого пошкодження центральної нервової системи, а при несвоєчасній медичній допомозі – навіть до летального випадку.

Для захисту від сказу важливо уникати контактів з інфікованими тваринами. Мешканців району закликають утримувати дистанцію і оминати зони, де можуть проживати дикі або безпритульні тварини, які можуть бути потенційно небезпечними. Зокрема, дикі собаки можуть атакувати для захисту своєї території.

Особливу увагу слід приділяти захисту дітей віком до 15 років, які становлять більше 40% жертв укусів імовірно скажених тварин. Батьки і вихователі повинні пояснювати дітям необхідність уникання контактів з дикими та безпритульними тваринами.

Звертаємо увагу на те, що для запобігання сказу тваринам слід щорічно вакцинуватися. Починаючи з тримісячного віку, власники домашніх улюбленців повинні звертатися до лікарень ветеринарної медицини для отримання відповідного щеплення.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших тварин!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x