Жителя Ізмаїльського району чекає судова відповідальність за систематичні знущання над дружиною

1 коментар 13311 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 7 грудня, стало відомо, що поліцейські Ізмаїльського району взяли під варту жителя одного із сіл Саф’янівської територіальної громади, який систематично здійснював психологічне насильство над своєю дружиною. За скоєне йому загрожує до двох років позбавлення волі, згідно з чинним законодавством. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУНП.


Чоловіка обвинувачують у тому, що він в присутності своїх трьох неповнолітніх дітей систематично принижував та ображав свою дружину, використовуючи нецензурну лайку. Це відбувалося через ревнощі, які він відчував до своєї другої половинки. Попри попередження та адміністративні матеріали, правоохоронці були змушені неодноразово втручатися в ситуацію, оскільки чоловік не припиняв насильства. Після того, як потерпіла переїхала до батьків, правопорушник продовжував тероризувати її, навіть в їхній присутності.

Поліцейські, відреагувавши на скаргу потерпілої, розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Відповідно до повідомлення старшої слідчої Ізмаїльського районного відділу поліції Карини Мельникової, зібравши достатньо доказів, слідчі висунули фігуранту обвинувачення у домашньому насильстві, що визначається як умисне систематичне вчинення психологічного насильства, яке призвело до серйозних психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушення чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Поліцейські закликають громадян не терпіти будь-якого виду насильства в сім’ї та вчасно звертатися за допомогою до відповідних служб. Допомогу та консультації можна отримати також за номерами телефонів “102” (поліція) та “1547” (урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та насильства), а також у чат-боті МВС. Нагадаємо, що в Україні від 25 листопада до 10 грудня триває кампанія “16 днів проти насильства”, спрямована на підвищення обізнаності громадськості щодо проблеми насильства в родинах та захисту прав потерпілих.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Шеф
Шеф
7 месяцев назад

Нормальная тема, закосить от призова. А с женой договорился. Во как!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x