Різдвяна короткометражка, cтворена українцем, посіла третє місце у міжнародному конкурсі “AI Holiday Film Competition”

0 коментарів 22761 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Короткометражний фільм «Привид Різдва» зробив киянин Михайло Пеньєвськiй. Це зворушлива історія про матір, яка втратила свого сина на війні. Одного разу вона побачила його привид на Різдво i це змінило її життя, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу “Yellow Medusa”, за допомогою штучного інтелекту (ШІ) створив короткометражний фільм “Привид Різдва”, яка розповідає про Різдво під час війни в Україні. Ця короткометражка посіла третє місце на конкурсі від Curiouse Refuge та Epidemic Sound — AI Holiday Film Contest серед фільмів, створених за допомогою ШІ.

Автор зазначив, що створив стрічку, використовуючи такі інструменти ШI, як Midjourney — для генерації 2D зображень, Runway Gen 2 — для анімації зображень, ElevenLabs — для озвучення, D-ID — для анімації облич, а також DALL-E 3 та PixVerse.

Я близько року хотів розказати історію, близьку для українців. Історію правдиву та життєву, й подарувати глядачам трохи надії, полегшення, хоч і тимчасове. Проте всім моїм ідеям чогось бракувало і я відкладав їх до кращих часів. Також останній рік я активно досліджував та використовував штучний інтелект для створення аудіовізуального контенту, мені це дуже цікаво. Мені спав на думку образ, де самотня волонтерка зустрічає у своїй квартирі привида. Тоді я ще не знав про їхні стосунки, ким вони є одне одному, але я розумів, що це щось важливе для мене. Щось, що варто дослідити. Зрештою цей образ перетворився на сценарій “Привида Різдва”. Маючи сценарій, я створив фільм доволі швидко — приблизно за тиждень,” – розповів автор фільму.

Також киянин зазначив, що для деяких кадрів фільму він робив реальні фото на свій телефон, які потім оброблював та анімував. Наприклад, кадри з окопними свічками — в їхній основі фотографії з кухні, де автор фільму та його дружина Ельвіра у житті виготовляють окопні свічки.

Кадри з котом — оброблені ШI фотографії нашого кота. Такий комбінований процес допоміг точніше втілити задум, краще розказати історію», — додав автор.

Додамо, що нагорода на міжнародному конкурсі стала для Михайла несподіванкою, і тепер він розмірковує, як показати його ширшій аудиторії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x