Пішов услід за “москвою”: ЗСУ знищили у Криму великий десантний корабель “Новочеркаськ”

0 коментарів 26433 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні вночі Сили оборони України знищили в порту окупованої Феодосії великий десантний корабель “Новочеркаськ”. Про це заявив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.


“А флоту на Росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ РФ – крейсером «Москва» прямує великий десантний корабель “Новочеркаськ”, – зазначив командувач та  подякував пілотам повітряних сил та усім причетним за проведену філігранну роботу.

Як повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, ворожий десантний корабель був атакований крилатими ракетами.

“Близько 2:30 26 грудня тактична авіація Повітряних сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ “Новочеркаськ” в районі Феодосії. Результат – “на ліцо”, – йдеться у дописі.

Після цього почалася детонація боєприпасів. Як припускають місцеві телеграм-канали, корабель міг перевозити у Криму іранські “шахеди”.

За інформацією Сил оборони Півдня України, “Новочеркаськ” – корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік з урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель «Костянтин Ольшанський» російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК «Новочеркаськ» була 24 березня 2022 року в порту окупованого Бердянська. Сьогодні корабель окупантів добили.

Яскраве відео з палаючим кораблем на нашому Телеграм-каналі

Пішов услід за "москвою": ЗСУ знищили у Криму великий десантний корабель "Новочеркаськ"
Пішов услід за "москвою": ЗСУ знищили у Криму великий десантний корабель "Новочеркаськ"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x