У Білгороді-Дністровському судили студента, який на мопеді збив людину

0 коментарів 24030 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У листопаді поточного року Білгород-Дністровський міськрайонний суд виніс вирок місцевому жителю – студенту 4 курсу одного з коледжів міста. Хлопця обвинувачували у скоєнні ДТП із постраждалою. Про це, із посиланням на матеріали справи, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Обвинувачений вдень 21 вересня минулого року, рухаючись на мопеді по вулиці Першотравневій, здійснив наїзд на пішохода. У той момент потерпіла переходила проїзну частину справа наліво по ходу руху транспортного засобу.

Внаслідок ДТП постраждала отримала тяжкі тілесні ушкодження, зокрема черепно-мозкову травму: перелом лівої лобної кістки з переходом на праву очницю, рвані рани обличчя, множинні садна та гематоми.

Обвинувачений у суді свою провину визнав повністю. Хлопець пояснив, що дійсно того дня близько 11 години при об’їзді автобуса на зупинці не помітив потерпілу, яка переходила дорогу, та збив її. У скоєному він розкаявся.

Суд, приймаючи рішення, врахував ті обставини, що пом`якшують покарання обвинуваченого: неповнолітній вік, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та повне відшкодування заподіяної потерпілій майнової та моральної шкоди.

Хлопця визнали винним, але звільнили від основного покарання ─  у вигляді чотирьох років позбавлення волі, встановивши йому іспитовий термін в один рік. Крім того, йому присудили компенсувати на користь медзакладу витрати по лікуванню потерпілої в розмірі 14 043 гривні 24 копійки.

Із засудженого також стягнули витрати по проведенню судової автотехнічної експертизи з дослідження технічного стану транспортного засобу в розмірі 1321 грн 39 коп. та по проведенню судової транспортно- трасологічної експертизи в розмірі 2389 грн 80 коп.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x