Мешканців Арцизу просять зробити запаси води

0 коментарів 17847 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Жителів міста Арциз заздалегідь попереджають про профілактичні роботи у розподільчій мережі водопровідної системи міста. Саме тому потрібно зробити собі тимчасові запаси питної води, адже з четверга присмак води як мінімум буде досить неприємним. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на КП “Водоканал” міста Арциз.


Як попередили фахівці, у водозаборі буде проводитись дезінфекція. Роботи призначені на четвер 23 листопада. Особливо це стосується мешканців таких районів, як Городок та Комсомолець (або Арциз-2).

Додамо, що сама дезінфекція потрібна для попередження негативного впливу стану водопровідних мереж на якість води та для забезпечення надійного функціонування водопровідних та каналізаційних мереж. Адже протягом року в мережах накопичуються осади та залишки експлуатації технічних вузлів (іржа тощо), тому для профілактики й покращення якості води потрібно проводити промивку.

Зазвичай процес відбувається таким чином: перед тим, як почати промивку, відключаються насоси, які подають воду на місто. Після цього відкриваються випуски по місту, де стоять засувки для випуску води у каналізацію, щоб звільнити трубопроводи від води. Потім з водоочисних споруд подається хлорована вода у центральні мережі. Тобто, випустивши чисту воду з мереж, їх заповнюють хлорованою водою. У міських трубах вона стоїть протягом 5-6 годин. В цей час відбувається дезінфекція водопровідних мереж: дезінфікуючий розчин роз’їдає осад, який накопичився у водоводі, та знищує збудників інфекційних захворювань. Далі, по черзі, починають відкривати засувки для спуску води в каналізацію.  Спочатку в одному районі – від цього вода починає колихатися і текти протягом години в ту частину міста, де відкрили випуски. Після цього спуск закривається, і відкривається інший. Відповідно вода змінює напрям і тече вже в іншу частину міста. Таким чином, переганяючи воду по водопроводах, прочищаються мережі. Поступово хлор починає виходити з труб. Коли залишається незначна його концентрація, у міський трубопровід подається вже чиста вода. Хлорована вода, якою здійснювалася очистка, зливається лише в каналізацію, звідки вона потрапляє на каналізаційні очисні споруди. Там вона проходить всі етапи очистки й вже безпечною скидається далі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x