Домалювався: в Арцизі на гарячому затримали фальшивомонетника

0 коментарів 40581 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У місті Арциз фальшивомонетник виготовляв і збував підроблені гривні, його затримали під час збуту фальшивих купюр. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на ГУНП.


Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно зі спецслужбами розкрили складну схему виготовлення та розповсюдження підроблених гривень. Фальшивомонетник, 43-річний житель міста Арциз, активно діяв на ринку фальшивих купюр і виготовляв “липкі” гроші номіналом 500 гривень.

За даними оперативників, чоловік самостійно створював підроблені банкноти та реалізовував їх, отримуючи за кожну 150 гривень. Щоб зробити фальшиві гроші, він друкував обидві сторони банкнот, склеював їх разом та вдало доводив купюру до “оригінального” вигляду за допомогою фломастерів і олівців.

Поліцейські, спільно з прокурорами Одеської обласної прокуратури та працівниками обласного управління УСБУ, спостерігали за фальшивомонетником і затримали його безпосередньо під час збуту ще однієї партії фальшивих 500-гривневих купюр (47 екземплярів). Зараз правоохоронці проводять ретельне розслідування і документують факти збуту 75 тисяч фальшивих гривень.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили ноутбуки, чорнила, краску, клей, кольорові олівці, лезо, а також саморобний пристрій з ультрафіолетовою стрічкою для перевірки купюр, експериментальні зразки підроблених купюр номіналом 500 гривень, факсимільний папір і чорнові записи.

Затриманому чоловікові було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

Домалювався: в Арцизі на гарячому затримали фальшивомонетника

Домалювався: в Арцизі на гарячому затримали фальшивомонетника

Домалювався: в Арцизі на гарячому затримали фальшивомонетника

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x