Андроїд чи Айфон – який смартфон обрати у 2023

0 коментарів 6264 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Android чи iPhone? Це питання стоїть перед кожним, хто обирає новий смартфон. Якщо ви не є фанатом однієї конкретної марки чи не маєте вельми обмежений бюджет – вибір може затягнутися.


Насправді кожен з двох варіантів має свої переваги. З універсальної точки зору, всі смартфони дозволяють дзвонити, писати повідомлення, читати новини в інтернеті чи грати в онлайн казино. Тому вибір визначається іншими факторами, важливими для користувача.

iPhone – елітний гаджет для кожного

Айфон – ледве не єдиний популярний сучасний смартфон, який послуговується не операційною системою Android. Всесвітньо відомі смартфони під маркою iPhone випускає американська компанія Apple. Вона ж створила ексклюзивну систему iOS, якою і керується телефон. Через політику компанії iPhone принципово відрізняються від будь-яких інших смартфонів.  

Обрати пристрій марки iPhone варто, якщо:

  1. Ваш смартфон має демонструвати елітний рівень власника. Тут без коментарів, жоден смартфон не продемонструє смак та доходи власника, як Айфон.
  2. Необхідний простий та надійний гаджет для фотографування та фільмування. Айфони залишаються лідерами серед усіх смартфонів по якості створення фото та відео. Кожна нова модель оснащується найкращою на той час фотовідеокамерою. А її налаштування не потребує від користувача жодних додаткових знань з фотографії.
  3. Цінуєте пристрої з надшвидкою роботою, завантаженням додатків і т.д. Як показує досвід користувачів, навіть Айфони п’ятирічної давнини працюють без зависання та “тормозів”. У Андроїд-смартфонів все це починається вже через рік-два роботи.
  4. Не любите возитися з додатковими налаштуваннями. Айфон зроблений так, щоб оптимально працювати вже “з коробки”. Від користувача не очікується, що він буде додатково налаштовувати смартфон. А всі функції зроблені так, щоб їх інтуїтивно розуміли навіть досвідчені користувачі. 
  5. Безпека – понад усе. Айфони не мають “строку давності” у питанні оновлень. Навіть застарілі гаджети отримують всі безпекові патчі – на відміну від андроїда. Також iPhone дозволяє встановлювати додатки лише з офіційної крамниці. Тому “підхопити вірус” на Айфон складніше.

Все це принесло продукції Apple мільярди шанувальників на всій земній кулі.

Андроїд чи Айфон - який смартфон обрати у 2023

Android – коли пристроєм керує користувач

На відміну від Айфонів, під назвою “Андроїд-смартфони” мають на увазі пристрої різних компаній. Це і Самсунги, і Сяомі, і Нокії та десятки інших брендів. Всіх їх об’єднує одне – встановлення операційної системи Android. Вона дозволяє користувачам за однаковими принципами користуватися телефонами різних марок.

Смартфони на OS Android обирають, якщо:

  1. Хочеться купити дешевше. Навіть у 2023-му стартова ціна телефонів на Андроїд починається від 2-3 тисяч гривень.
  2. Користувач хоче почувати себе головним. Смартфони на Андроїд дозволять встановлювати власні налаштування, завантажувати програми не лише з офіційного магазину та навіть зламувати систему, отримуючи права адміністратора. На відміну від Айфона, смартфон на Андроїд можна максимально підлаштувати під себе.
  3. Потрібне індивідуальне налаштування зовнішнього вигляду. Вигляд робочого столу, заставки, будь-які елементи дизайну – все змінюється за бажанням користувача.
  4. Цікавить фірмове програмне забезпечення певного виробника. Попри універсальність системи Android, більшість виробників смартфонів – Samsung, Xiaomi, Sony – додають до неї власні опції та фірмові програми. Деякі з них, наприклад портретні фільтри Сяомі чи налаштування камери Соні – користуються великою популярністю.
  5. Потрібен бронебійний смартфон чи телефон нестандартного формату. Укріплені проти падіння, водонепроникні, широкі та вузенькі, короткі та довгі – смартфон на Андроїд завжди можна відібрати за потребами та формою руки.

Та й у плані зовнішнього дизайну – серед Андроїд-смартфонів вибір кардинально більший, ніж у лінійці Айфонів.

Коментарі закриті.